KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Menderes Mahallesi'ndeki temel atma töreninde, inşaatı tamamlanacak okulun bin 500 öğrenciye hizmet vereceğini söyledi.

Okul inşaatının tamamlanmasıyla öğrencilerin güzel bir fiziki ortama kavuşacağını anlatan Deveci, şunları kaydetti:

"Pazarcık MYO, 13 akademik ve 10 idari olmak üzere 23 personel ile 3 programda 550 öğrenci ile faaliyetine devam etmektedir. Kapalı olan 3 bölümü açamaya çalışacağız. Temelini attığımız 18 derslik ile 8 programda yaklaşık 1500 öğrenciye hizmet verilebilecektir. Kaymakam bey 4 yıllık fakülte isteği oldu. Bunu değerlendirip uygun bir bölüm açamaya çalışacağız."

Kaymakamlık, belediye ve iş adamlarından ilçeye bir yüksek öğretim yurdu yapılmasını beklediklerini ifade eden Deveci, yüklenici firmadan ise inşaatın 2015 Eylül tarihine kadar bitirme sözünü aldıklarını söyledi.

Pazarcık Kaymakamı Mehmet Boztepe ise Pazarcık MYO'nun görev geldiği günden beri gündeminde olduğunu belirtti.

Boztepe, ilçenin sahip olduğu coğrafi, kültürel zenginliği, ulaşım ve büyükşehire yakınlı açısından 4 yıllık bir fakülteyi kaldırabilecek en uygun bir yer olduğunu belirterek, fakülte yapılması isteğini dile getirdi.


MYO Müdürü Doç. Dr. Ahmet Şahin de geçici olan hayatta kalıcı bir eser bırakmanın önemli olduğunu işaret etti.

MYO'nun ilçeye taşınması ve kendi binası için de temel atılmasının önemine dikkat çeken Şahin, "Bir insan köprü kurar, bin insan o köprüden geçer. Pazarcık MYO olarak bizde bu güzel ilçemizde eğitime, sanata, kültüre, bilgiye, milli ve manevi değerlerimize köprü olabilirsek kendimizi mutlu hissedeceğiz. Özellikle sektördeki paydaşlarımızla var olan iş birliğini geliştirmek istiyoruz" diye konuştu.

Şahin, Pazarcık MYO'da "Sektör Odaklı, Nitelikli ve Kaliteli Mesleki Eğitim" hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, okulun temeli atıldı.

Törene, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Nabi Aslan, İlçe Emniyet Müdürü Fırat Güneş, KSÜ eski Rektörü Mehmet Fatih Karaaslan, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. (AA)

Editör: Haber Merkezi