Yazar Vehbi Vakkasoğlu’nun bulunduğu programa öğrencilerin yanı sıra okul müdürleri ve öğretmenler de katıldı.

Programda açıklamalarda bulunan Vakkasoğlu, öğrencilere nefislerine sahip çıkmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Akıl ve mantık iradesi ile hareket etmeleri gerektiğini ifade etti.

Öğrencilere edep ve ahlakın önemine değinerek, iyi kalpli insan olmaya özen göstermeleri gerektiğini söyleyen Vakkasoğlu, hayatta nasıl adım atılırsa atılsın, karşılığını aynı şekilde alacaklarını belirtti.

Konuşmasında Kahramanmaraş’ın mutfağının da zengin ve lezzetli olduğunu ifade eden yazar, memleketin kıymetinin bilinmesini ve hakkını vererek yaşamaları gerektiğini söyledi.

Ayrıca Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e de eğitime verdiği değerden dolayı teşekkür eden yazar, Onikişubat Belediyesi’nin Kahramanmaraş’a önemli oranda prestij ve değer kattığını belirtti.

Kitap okumanın insanı geliştiren en önemli faktörlerden biri olduğunu vurgulayan yazar, öğrencilere kendi kitaplarını imzalayarak hediye etti.

Programla ilgili açıklamalarda bulunan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, şu ifadelere yer verdi.

“Her zaman söylediğimiz bir şey var. Önce insan gelir. İnsan odaklı hizmet anlayışımızın önceliği de eğitimdir. Göreve geldiğimiz günden bu yana eğitime 45 milyon yatırım yaptık. Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projemiz kapsamında bu yıl 73 bin kitap dağıtımı gerçekleştirdik. Ve bu dağıttığımız kitaplardan öğrencileri sınavlara tabi tuttuk. En güzel yanı da hiçbir zorunlulukları yokken tam 88 bin öğrenci bu sınavlara katılmak istedi. Projenin sadece bu yılında 800 bin, başlatıldığı günden bu yana ise toplamda 1 milyon 660 bin okuma oranına ulaştık. Bu tablo bizler için bir gurur tablosudur. Biz gelecek nesillerimizin en iyi eğitimleri almasını ve bu ülkeyi en iyi şekilde yönetmelerini istiyoruz. Bu vesile ile bir kez daha vatandaşlarımıza, öğrencilerimize belediyemizin hizmetlerine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.”

Yazar ve öğrencilerin katıldığı Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor Okur Yazar Buluşması Programı hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi