KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını Diriliş Nesli Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Serkan Ünsal yaptı. Öğretmenlik alanında arz ve talep dengesinin kurulamadığını ifade eden Ünsal, öğretmen adaylarına, yalnızca kamuda öğretmenliğe yönelmek yerine özel sektörün sunduğu istihdam imkânlarından da faydalanmaları tavsiyesinde bulundu. Ünsal, “İster kamu ister özel sektörde öğretmen olalım. Mesleki etik, mesleki ruh ve mesleki mefkûre değişmez.” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından KSÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Sağır’ın başkanlığını yürüttüğü “Öğretmenlikte Profesyonel Adımlar” konulu panele geçildi.

Panelde ilk sözü alan Özel Kipaş Eğitim Kurumları İlkokul Yöneticisi Ergün Kozandağ, “Özel Sektörde Öğretmen Seçimi ve Karşılaşılan Problemler” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Öğretmenliğin sevmeden yapılacak bir meslek olmadığının altını çizen Kozandağ, “Öğretmenin kendine has bir duruşu olmalı. Öğretmen, öğrencilerine ve çevresine rol model olabilen bir insan olmalı. Öğretmen, tavır ve davranışlarında tutarlı olmalı.” dedi.

Özel sektörün kendini yetiştirmiş öğretmen bulmakta zorlandığını belirten Kozandağ, öğretmen seçiminde en önemli kriterin ‘öğretmen duruşuna sahip, güvenilir ve değerlere saygılı olmak’ olduğunu ifade etti.

Özel Kipaş Eğitim Kurumları Ortaokul Yöneticisi Mücahit Dağdelen ise “Özel Sektörde Öğretmenden Veli Beklentileri” konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Özel eğitim kurumlarında veli ile kurulan güçlü iletişimin büyük önem arz ettiğini söyleyen Dağdelen, “Yeni neslin, gençlerin dünyalarına girmek için onları yakından tanımalı ve kendinizi yenilemelisiniz.” şeklinde konuştu.

Panelin son konuşmacısı Özel Kipaş Eğitim Kurumları Fen Bilgisi Zümre Başkanı Aytekin Erzan da “Özel Sektörde Başarılı Öğretmen Olmak” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Genç öğretmen adaylarına seslenen ve “Arkadaşlar! Bu milletin size ihtiyacı var. Bu millete yardım edecek, uzanacak el sizlersiniz.” diyen Erzan, “Keşifler her zaman malzeme ve cihazlar üzerinde yapılmıyor. Keşfedilecek çok öğrenci, çok insan var.” diye konuştu.

Katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla son bulan panelin ardından panelistlere protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi