Sani Konukoğlu Vakfı Genel Sekreteri Naci Boran, pikniğe 2013-2014 döneminde okuma yazma kursuna katılan kursiyerler ve gönüllü öğreticilerden oluşan 520 kişinin katıldığını söyledi.

 Öğretenler ve öğrenenlerin Dülükbaba Ormanı’nda düzenlenen yılsonu etkinliğinde bir anlamda var olan dostluğu pekiştirdiklerini belirten Boran, “Bu kurslar okuma yazma öğretilmesi yanında, yeni dostlukların oluşmasına da vesile olmaktadır” dedi.

 SANKO’NUN EĞİTİME KATKISI

Sani Konukoğlu Vakfı, bugüne kadar ikisi fakülte binası olmak üzere 18 okul ve ayrıca Gaziantep Üniversitesi Sani Konukoğlu Tekstil Mühendisliği Bölümü’ne Araştırma-Uygulama Merkezi yaptırdı.

 Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve İslahiye Anadolu İmam Hatip Lisesi binaları inşaatları devam ediyor, Gaziantep Üniversitesi’nin tahsis edeceği arazi üzerine Bilim ve Sanat Merkezi (Okulu) inşa etmek üzere protokol imzalandı.

 Her yıl 10 bin ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine çanta içerisinde bir yıllık ihtiyacına yetecek kırtasiye, 10 bin ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine de eksiksiz olmak üzere kıyafet yardımı gerçekleştiriliyor.

 AÇEV ile işbirliği içerisinde yürütülen İYOP kapsamında 9 bin yetişkine okuryazarlık belgesi verildi.

 Üniversitelerde öğrenim gören yaklaşık iki bin öğrenciye karşılıksız burs veriliyor. 1990-2013 yılları arsında üniversitelerde öğrenim gören 17 bin 674 öğrenciye burs sağlandı.

 Sağlık bilimleri alanında eğitim verecek Sanko Üniversitesi’nin kuruluşu tamamlandı, 2014-2015 eğitim döneminde öğrenci alınarak eğitim-öğretime başlanacak.










Editör: Haber Merkezi