Seminer sonunda geleneksel hale gelen kalem kırma şenliği gerçekleştirildi. Böylece TEOG sınav sorularının kalemi kırılmış oldu.

Siirt eğitimine önemli katkılar sağlayan ve yapmış olduğu uygulamalar ile öğrenci başarısını ve veli memnuniyetini hedef alan Özel Celal Değer İlkokulu ve Ortaokulu, 8.sınıf öğrencilerine yönelik, yaklaşan TEOG Sınavı öncesi, Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yöntemleri konulu seminer düzenledi. Seminer sonunda öğrenciler “BAŞARACAĞIZ” diyerek TEOG sınavının kalemini kırıp stres attılar.

Okul Rehberlik (PDR) Uzmanı ve Aile Danışmanı Davut Bayazıt tarafından verilen seminerde, öğrencilere TEOG sınav sistemi ve sınav kaygısının önüne nasıl geçilebileceği anlatıldı. TEOG sisteminde öğrencinin toplam 12 sınava gireceği, ilk 6 sınavın 25-26 Kasım tarihlerinde yapıldığı, ikinci 6 sınavın ise 27-28 Nisan tarihlerinde yapılacağı vurgulandı.

Sınav kaygısının, aslında kişiye rahatsızlık veren olayın kendisinden değil, o olayın kişi için taşıdığı anlamdan kaynaklandığını dile getiren Bayazıt, yaş grubu itibariyle ergenlik çağında duygusal bir yapı içerisinde bulunan öğrencilerimizde, yaklaşan sınav öncesinde sınav kaygısının olmasının normal olduğunu, ancak çok az ve çok yüksek düzeyde kaygının öğrencinin başarısının düşmesine neden olabileceğini dile getirdi. Bayazıt, sınav kaygısından kurtulmak için düzenli egzersizlerin yapılması gerektiğini, çünkü düzenli kültür-fizik hareketlerinin, vücuda, serotonin (mutluluk hormonu) denen bir maddenin salgılanmasını sağladığından dolayı bireye huzur, dinlenmişlik ve rahatlık duygularını yaşatacağını söyledi.

Aynı zamanda öğrencilere kalan günlerde neler yapılması gerektiği anlatılırken, öğrencilerin Kasım döneminde gösterdikleri başarıyı 27-28 Nisan tarihlerinde yapılacak olan sınavda da göstermeleri istendi.  Öğrenciler ise hep birlikte “Başaracağız” diye haykırarak sınava hazır olduklarını dile getirdiler.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Özel Celal Değer Okulları Müdürü Abdurrahman Dülger, TEOG Sınavına hazırlanan öğrencilere ve velilerine yıl boyunca belirli periyotlarda bu tür seminerler verdiklerini, başarı için tüm imkânları seferber ettiklerini, hiçbir fedakârlıktan kaçınmadıklarını, öğrencilerimizin Kasım döneminde göstermiş olduğu başarıyı Nisan döneminde de göstermelerini beklediğini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi