Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt toplantının açılış konuşmasını yaparak son dönemde ülkemizde yaşanan olumsuz durumlara dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Bütün süreç şunu gösteriyor her şey sizlerin ve bizlerin omuzunda gayret ve çabalarımızla bu olumsuzlukları değiştirip, doğruyu yakalama şansını bulacağız. Sizlerin fedakarlıklarınız, gayretleriniz, çabalarınız ve tanıtımlarınız bu sürecin çok daha sağlıklı yürümesini sağlayacaktır.



Kahramanmaraş’ta okul öncesi okullaşma oranında doğrusu istenilen hedefi yakalayamadık. Bakanlığımızın istediği orana yetişmemiz için bu işe epeyce yoğunlaşmamız ve azami gayret göstermemiz gerekiyor. Bunun için okullarımızın bünyesinde açılmış ana sınıfları da dahil olmak üzere, bağımsız ana okulu olarak hizmetine devam eden kurumlarımızla birlikte kapasitenin üzerine çıkacak süreçleri zorlamamız gerekiyor. Bu anlamda sizlerden özverili çalışma ve gayret beklediğimizi ifade etmek istiyorum.

Çalışan anneler ve velilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda tedbirler almamız gerekiyor. Eğer biz onların isteklerini taleplerini karşılamıyor veya karşılayamıyor isek bunlar dershanelerde olduğu gibi merdiven altına doğru yönelmeye başlıyorlar, sonra oralardan da hepimizin vicdanını karartan, hepimizin canını sıkan, moralini bozan, keyfini kaçıran hususular üzerinde konuşuyoruz.

Yeni öğretim yılında huzur içerisinde görev yapmanızı ve kurumunuzla ile ilgili çok önemli gayret göstermenizi ve kurumlar arasında güzel iletişimler kurmanızı ve performansınızı arttırmanızı istiyorum” dedi.

Şube Müdürü Cuma Doğan Başkanlığında Toplantıya devam edildi.  Onuncu Kalkınma Planı ve MEB Stratejik Planındaki 4-5 yaşta %70 okullaşma hedeflere ulaşmak, her çocuğun ilkokula başlamadan önce en az bir yıl okul öncesi eğitim almış olmasını sağlamak ve özellikle dezavantajlı ve göçmen çocukların da bu eğitim hizmetinden yararlandırılmasını temin etmek amacıyla, erken çocukluk eğitimi konusunda bilgilendirme ve alanda yaşanan sorunların tespit edilmesi, Kahramanmaraş’ta %63 olan okul öncesi okullaşma oranının %70 ve üzerine çıkarılmasına yönelik konularda İlimiz "Okul Öncesi Eğitimi Durum Değerlendirme" toplantısı gerçekleştirildi.

Editör: Haber Merkezi