Türkiye genelinde olduğu gibi ilimiz Kahramanmaraş’ta da Saat:11.00 de başlayıp 13.30 da sona eren Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavında adaylar İlk Yardım dersinden 30,Trafik ve Çevre Bilgisi dersinden 50, Motor ve Araç tekniği bilgisi dersinden 40 olmak üzere toplam 120 soruyu 150 dakika zaman diliminde cevaplandırdılar.

Sınav öncesi Okul yöneticileri tarafından son kez görevli öğretmenlere toplantı düzenlenip Millî Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesindeki, Bölge Sınav Yürütme Kurulunun Görevleri, Bina Sınav Komisyonunun Görevleri, Salon Sorumlusunun görevleri ve Gözetmenlerin görevleri ile Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Test Sınavında Salon Görevlileri İçin Sınavda Dikkat Edilecek Hususlar hakkında gerekli açıklamalar yapıldı. Salonlarda görev alacak başkan ve gözcüler kura çekmek suretiyle belirlendi.

Sınavın sağlıklı yapılabilmesi için, okulların görevli müdürleri gerekli önlemleri aldılar.  Bölge Sınav Yürütme Kurulu Üyesi  ve Sınav merkezlerini gezilerek sınav akışı denetlendi. MEM-BASIN

 

 

Editör: Haber Merkezi