“Milli Eğitim Bakanlığımız Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler 23/07/2015 tarihli ve 29423 sayılı Resmi Gazete´de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Yönetmelikte özel okullar ile buralara devam edecek öğrencilere verilecek teşvikle ilgili sistemde bazı değişiklikler yapılmış olup, Milli Eğitim Bakanlığımız bu konuda kılavuz yayımlayacak, ilgili tebliğin yayımlanmasıyla öğrenci başına teşvik miktarını ve öğrenci sayılarını belirleyerek kamuoyuna duyuracak ve Ağustos ayı içinde de eğitim öğretim teşviki için öğrenci başvuruları almaya başlanacaktır. Başvurular, MEBBİS ve e-Okuldaki modül üzerinden alınacak , "Eğitim ve öğretim desteği verilecek asil öğrenciler ise Eylül ayı içerisinde tespit edilecek.

Geçen yıl öğrencilerin akademik başarısı toplam puanlamayı yüzde 50 oranında etkiliyordu bu yıl ise bu oranın yüzde 26'ya düşürüldüğünü ve değişiklikle ailenin toplam gelirinin ise daha fazla dikkate alındığını, ailenin toplam gelirinin genel puanlamada oranı, geçen yıl yüzde 10'du bu yıl bu oranın yüzde 34'e çıkarıldığını görüyoruz.
Velilerimizin teşvikten yararlanmaları ve boş kontenjanları doldurmaları için Bakanlığımızın yapacağı açıklamaları dikkate almaları, basını iyi takip etmeleri,  İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz ve eğitim kurumlarımızdan bilgi alarak zamanında müracaat etmeleri gerekmektedir” dedi.
Editör: Haber Merkezi