Koronavirüsten (COVİD 19) korunma tedbirleri kapsamında Cumhurbaşkanlığımız tarafından üniversitelerde eğitim ve öğretime 3 hafta ara verilmesi kararıyla birlikte gündeme gelen ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından 23 Mart itibariyle başlanacağı belirtilen ‘Uzaktan Eğitim’, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde (KSÜ) de uygulamaya konuluyor.

Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin mümkün olduğunca kesintisiz yürütülebilmesi için YÖK tarafından alınan kararlar çerçevesinde KSÜ’de önlisans, lisans ve lisansüstü düzeydeki tüm dersler,23 Mart 2020 Pazartesi gününden itibaren KSÜ Uzaktan Eğitim Merkezinden(UZEM) verilmeye başlanacak.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, “Bugüne kadar 1 önlisans, 3 lisans tamamlama ve 4 yüksek lisans programı olmak üzere toplam 8 programla uygulamalarını yürüten ve teknolojik donanımıyla göz dolduran Uzaktan Eğitim Merkezimiz, gerek teknik altyapısı, gerekse kurulduğu 2012 yılından bu yana edindiği tecrübesiyle eğitim faaliyetlerini 23 Mart 2020 Pazartesi gününden itibaren tüm bölüm ve programlarda başlatacaktır. UZEM, eğitim ve öğretim sürecinin aksamaması adına sistemini bütün önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyde derslerin verileceği şekilde entegre etmiş ve gerekli altyapı çalışmalarını tamamlamıştır.” diye konuştu.

Rektör Can, sözlerini şöyle tamamladı: “Tüm KSÜ öğretim elemanı ve öğrencilerinin yeni uygulamaya en kısa sürede uyum sağlayacağına inanıyor, hayırlı olsun diyoruz.”

Editör: Haber Merkezi