Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Senatosu, Uluslararası indeksli bilimsel yayın sayısını artırmak amacıyla Öğretim Elemanlarını destekleme kararı aldı. Öğretim elemanlarının üniversite dışı kaynaklardan desteklenen araştırma projeleri ve indeksli dergilerdeki yayınlarına verilecek destek miktarlarını bir tablo halinde açıklayan KSÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Fatih Karaaslan; sloganlarının ise “Proje Yaz, Yayın Yap, Destek Al” olduğunu söyledi. Karaaslan yaptığı kısa açıklamaya şöyle devam etti: “Proje Yaz, Yayın Yap, Destek Al” sloganıyla başlattığımız bu projemizde Üniversitemizin ve tam zamanlı öğretim elemanlarımızın Üniversite dışı programlara sunulan projelerinin sayısını ve Üniversiteye gelen dış kaynaklı bütçe miktarlarını ve bilim ve teknoloji alanında gelişmişliğin temel göstergelerinden biri olan uluslararası indeksli bilimsel yayın sayısını artırmayı amaçladık. Bu çalışmamızın, Üniversitemizin dış kaynaklı proje ve indeksli yayın sayısına önemli katkı sağlayacağına inanıyor, hayırlı olsun diyor tüm Öğretim Elemanı hocalarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Bu çalışma KSÜ’nün resmi web sitesi www.ksu.edu.tr’nin ‘Bizden Haberler’ bölümünde şöyle yayınlandı;

 ÖĞRETİM ELEMANLARIMIZIN ÜNİVERSİTE DIŞI KAYNAKLARDAN DESTEKLENEN ARAŞTIRMA PROJELERİ VE İNDEKSLİ DERGİLERDEKİ YAYINLARINA VERİLECEK DESTEK MİKTARLARI 

(1) Bu programdaki genel amaç; Üniversitemiz tam zamanlı öğretim elemanları tarafından, Üniversite dışı programlara sunulan araştırma projelerinin sayısını ve Üniversiteye gelen dış kaynaklı proje bütçe miktarlarını ve Bilim ve teknoloji alanında gelişmişliğin temel göstergelerinden biri olan uluslararası indeksli bilimsel yayın sayısını artırmaktır.

(2) Üniversite Dışı Mali Kaynaklardan Desteklenen Araştırma Projesi başvuruları; başvurunun yapıldığı Kurum/Program/Alt Destek Programı türlerine göre aşağıdaki Tabloya göre mali destek olarak verilir.

 

Tablo: Üniversite Dışı Kaynaklara Sunulan Araştırma Projeleri ve İndeksli yayınlara Ödenecek Mali Destek Miktarları

ÖNERİLEN KURUM PROGRAM

ALT DESTEK PROGRAMI

MALİ DESTEK MİKTARI (TL)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TUBİTAK

Tübitak Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (1007)

5000

AB Projeleri, Horizon 2020 Projeleri

4000

Bilimsel Ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı (1001)

2000

Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı (1003)

2000

Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Ağları ve Platformları Kurma Girişimi Projeleri (İŞBAP) Destekleme Programı (1301)

2000

Uluslararası Bilimsel Araştırma Projelerine Katılma Programı (1011)

1500

Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı (3501)

1500

Hızlı Destek Programı (1002)

1000

Bilim ve Toplum Projeleri (Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları)

1000

Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma Projeleri Destek Programı (2209)

500

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bak.

Sanayi Tezleri (Santez)

3000

Diğer Projeler

1500

Kalkınma Bakanlığı

Araştırma veya Araştırmacı Altyapı Projeleri

5000

 

 

 

Bakanlıkların Ar-Ge Destek Programları

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

1500

Orman ve Su Ürünleri Bakanlığı

1500

Kültür ve Turizm Bakanlığı

1500

Milli Eğitim Bakanlığı

1500

Sağlık Bakanlığı

1500

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

1500

Milli Savunma Bakanlığı

1500

Diğer Bakanlıkların Ar-Ge Destek Programları

1500

İş-Kur

Aktif İşgücü Stratejileri

1000

Diğer

Diğer AR-GE Destek Programları

1000

İndeksli Dergiler

ISI Citation Index veri tabanlarınca taranan hakemli ve sürekli dergilerde yayınlanan tam metin makaleler

1500

 

 

(3) Mali destek, proje başvurusunun başvuru formunda istenilen belgelerle belgelendirilmesiyle yürütücü/yönetici/danışman konumundaki Üniversite personelinin BAP Koordinasyon Birimine başvurusu üzerine işleme alınır. Her bir proje için sadece bir defaya mahsus mali destek verilir. Bir kurumun kabulünü uygun bulmadığı ve tekrar aynı kuruma sunulan revize proje önerilerine ikinci defa mali destek ödenmez. Bir kurumun kabulünü uygun bulmadığı ve başka bir kuruma aynı anda veya sonradan sunulan aynı proje veya revize proje için de ikinci defa mali destek ödenmez.

Başvuru formunda istenen belgeler,

- İlgili kurumdan alınan ıslak imzalı resmi “proje alındı" belgesi (elektronik proje başvurularında eposta) ve Panel Sonuç Raporu" veya "Proje Değerlendirme Sonucu” ile başvurulur.

- Proje önerisinin ıslak imzalı tüm kapak ve onay sayfaları ve proje önerisinin bütçesini gösterir ilgili tüm kısımlar ile yapılır.

(4) Başvurulan kurumun proje değerlendirme paneline girmeye hak kazanmamış projelerin başvuruları desteklenmeyecektir.

(5). İndeksli Dergiler, Uluslararası düzeyde yayın olarak “ISI Citation Index Veri Tabanlarınca taranan hakemli ve sürekli dergilerde yayımlanmış” yayınlar tanımlanmıştır. Birden fazla yazarlı yayınlarda destek miktarı yazar saysına bölünerek yazarlar arasında eşit olarak paylaştırılır. Başvurular BAP birimine yapılır ve başvuru dilekçesi ekinde tam metin makale verilir. Başvurular, makalenin basım yılını takip eden yılın sonuna kadar yapılabilir. Bu süre içerisinde başvurusu yapılmayan yayınlar için ödeme yapılmaz.

(6) Alınan mali destek; sarf malzeme, kırtasiye malzemesi, bilgisayar ve printer v.b. alımlarında, yurtiçi ve yurtdışı sempozyum ve konferans katılım ücreti, yolluk ve konaklama ücretlerinin ödenmesinde kullanılır, ödemeler ve alımlar BAP üzerinden yapılır.

 

YÜRÜRLÜK:

İşbu belge iki (2) sayfadan oluşur ve 10.09.2014 tarihli KSÜ Senato onayından sonra yürürlüğe girer.

 

 

Editör: Haber Merkezi