KSÜ akademik ve idari birim personel ve yöneticilerinin katılımıyla Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitim ve bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı yaptı.

İsrafın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, oluşan atık miktarının azaltılmasını, etkin toplama sisteminin kurulmasını, atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan “Sıfır Atık Projesi” hakkında bilgiler veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasının bu projenin en önemli hususları olduğunu ifade etti.

Kahramanmaraş Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ÇED ve Çevre İzinleri Şube Müdürü Eltaf Örentaş ise “Sıfır Atık Projesi” amaçları ve proje uygulamaları hakkında genel bilgiler verdi.

Açılış konuşmalarının ardından Kahramanmaraş Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personelleri; Çevre Mühendisi Emine Çapar ve Çiğdem Göktürk “Sıfır Atık Projesi” ve “Sıfır Atık Bilgi Sistemi” hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirerek konuya ilişkin katılımcıların sorularını cevaplandırdılar.

Sıfır atık yaklaşımı ile verimliliğin ve temiz ortam kaynaklı olarak performansın artırılmasının; israfın önüne geçildiğinden maliyetlerin ve bununla birlikte çevresel risklerin azaltılmasının sağlanması amaçlanıyor.

Editör: Haber Merkezi