Fen Edebiyat Fakültesinin Mehmet Akif Ersoy Amfisinde yapılan ve Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İsmail Bakan, Tarih Bölüm Başkanı Prof.Dr. Orhan Doğan’la birlikte birçok akademisyen ve öğrencinin katıldığı konferansta salon doldu taştı.

Fatih Sultan Mehmet Han’ın doğumundan, eğitimine, Tahta geçmesinden, isyanları bastırmasına,  İstanbul’un fethinden, fetih sonrası yapılanlara kadar anlatan Prof.Dr. Ahmet Eycil bu güne kadar pek değinilmeyen ve satır aralarında kalan birçok konuya değinmeyi de ihmal etmedi. Kendine has konferansı ile kimi zaman dinleyenleri güldüren, kimi zaman da düşündüren Prof.Dr. Eycil’in 14.00’te başlayan ve salonu dolduranlar tarafından dikkatle takip edilen konferansı iki saatten fazla sürdü.

Aynı saatlerde Avşar Yerleşkesi Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda ise Kültür ve Medeniyet Topluluğu tarafından tertip edilen, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Gül ile birçok Akademisyen ve öğrencinin katıldığı Tarihçi Yazar Ali Yurtgezen’in konuk olduğu ‘Bitmeyen Fetih’ konulu ikinci bir panel yapıldı.








Editör: Haber Merkezi