21 öğrencinin diplomalarını alarak mesleğe adım attığı törende KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan adına vekâleten konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal Tuncer, Tıp Fakültesinin 10. dönem mezunlarını vermenin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek yeni mezun doktorlara meslek hayatlarında başarılar diledi. Konuşmasının devamında hekimlere yönelik şiddetin son zamanlarda arttığına da değinen Prof. Dr. Tuncer, yaklaşık 25 yıl önce kendisinin de Tıp Fakültesinden mezun olduğunu belirterek eğitimlerini tamamlayan öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Tuncer, ayrıca ileri tıp teknolojisi ile donatılmış yeni Tıp Fakültesi Hastanesinin modern tıbbi cihazlar ve yenilenmiş teknik alt yapısıyla önümüzdeki aylarda hizmete açılacağının müjdesini de verdi.

 

Tıp eğitiminin çok zor ve aynı zamanda pahalı bir eğitim olduğunu belirten Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Durmuş Deveci “Bu eğitimi almak ve tamamlamak ne kadar zor ise vermek de en az onun o kadar zordur.” diye konuştu. Bugüne kadar toplamda 204 mezun verdiklerini kaydeden Prof. Dr. Durmuş, KSÜ Tıp Fakültesinin Türkiye’de organ nakli de dâhil birçok uygulamanın başarılı bir şekilde yapıldığı yerlerden biri olduğunu vurguladı. Durmuş konuşmasının devamında yeni mezun doktorlara şöyle seslendi:  “Değerli hekim arkadaşlarım, bundan 6 yıl önce Tıp Fakültesine geldiğinizde gelecek vadeden fakat hayalleri ve eğitimi henüz şekillenmemiş bireylerdiniz. Oysa şimdi sadece bir meslek sahibi değil, aynı zamanda ülkenin geleceğine de yön vermeye aday birer aydın olma yoluna da girmiş durumdasınız. Birazdan diplomalarınızı alıp yemin edeceksiniz ve bu sizin hayatınızdaki en önemli dönüm noktalarından biri olacaktır. Hepinizin aldığı büyük sorumluluğun farkında olduğundan eminim. Bu yemini ettikten sonra tüm meslek hayatınız boyunca görev yerlerinizde hastalarınıza din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin sanki kendi ailenizden birer fertmiş gibi sağlık hizmeti vereceğinize, böylece ailenizi, biz hocalarınızı ve milletinizi gururlandıracağınıza hiç şüphem yoktur. Bundan sonraki hayatınızda mesleğinizde başarılar dilerim.”

 

Dönem birincisi Kadir Karkin ise mezun öğrenciler adına yaptığı konuşmasında mesleki sorunlardan söz ederek “Her şeye rağmen hastalarını müşteri olarak görmeyen, hastaları arasında ayrım yapmayan sağduyulu hekimler olacağız.”diye konuştu. Hekim arkadaşlarına hayatta başarılar dileyen Karkin “Hekimliğin altın çağını bu neslin yaşatacağına inanıyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilere belge ve ödülleri takdim edildi.  Öğrencilerin yemin etmelerinin ardından yaş kütüğüne plaket çakıldı. Tören, öğrencilerin mezuniyet sevinçlerini keplerini havaya fırlatarak kutlamasıyla sona erdi.

 




Editör: Haber Merkezi