Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), 123 devlet üniversitesinin yer aldığı 2020 Akademik Teşvik Performans sıralamasında, fakülte bazında birçok alanda üst sıralarda yer aldı.

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Karadağ ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemil Yücel’in hazırlamış olduğu 2020 Devlet Üniversiteleri Performans Sıralama raporunda, öğretim elamanlarının akademik teşvik değerlendirme komisyonlarınca onaylanan ödemeye esas olan puanlarına göre devlet üniversitelerinin ve fakültelerinin bir önceki yıl verileri ile karşılaştırmalı olarak başarı sıralamaları yer alıyor. 2016 yılında yürürlüğe konulan akademik teşvik ödemelerine esas olarak “Proje, Araştırma, Yayın, Tasarım, Sergi, Patent, Atıf, Tebliğ ve Ödül” olmak üzere dokuz faaliyet türünde değerlendirmeler yapılıyor. Toplam 100 puanın alınabildiği değerlendirmelerde bir öğretim elemanının akademik teşvik ödeneğinden faydalanabilmesi için ise 30 ve üzeri puan alması gerekiyor.

KSÜ, Fakülteler bazında yapılan Akademik Teşvik Performans sıralamasında birçok alanda üst sıralarda yer aldı.

Orman Fakültesi, Orman Fakülteleri arasında 3’üncü olurken,

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İİBF/İşletme/İktisat/Yönetim Bilimleri Fakültelerinin yer aldığı sıralamada 3’üncü,

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi 4’üncü,

İlahiyat Fakültesi, İlahiyat/İslami İlimler Fakülteleri Sıralamasında 13’üncü,

Ziraat Fakültesi,  Ziraat/Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakülteleri Sıralamasında 16’ncı oldu.

Devlet üniversitelerinin sıralamalarına ilişkin detaylı bilgiye www.uniar.net adresinden ulaşılabilir.

Editör: Haber Merkezi