Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Orhan Ercan’ın Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında gerçekleşen Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü öğrencilerinin etkinliğine, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Can, Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Yrd. Doç. Dr. Orhan Ercan’ın açılış konuşmasıyla başlayan ağaç dikme etkinliğinde konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Can, ağaç dikmenin şehrimiz, ülkemiz ve üniversitemiz açısından önemine vurgu yaptı.

Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür eden Dekan Can, “Ağaç dikme, çevreyi yeşillendirme ve ağaçlandırma insanı yaşatmak kadar önemlidir. Bizler doğal hayatı koruma, geliştirme ve de ağaçlandırmayı ibadet bilinciyle yapan bir medeniyetin mirasçılarıyız. "Kıyamet kopacak olsa da elinde bir fidan varsa toprağa dik” öğüdünü veren bir inancın mensuplarıyız. Ağaç yetiştiren, ormandaki kuşları koruma üzerine Vakıflar kuran, yaş ağacı kesene en yüksek cezayı veren yönetimleri oluşturan bir milletin çocuklarıyız. Bu mirasın kadrini bilmek zorundayız. Bu özelliğimizle de gurur duyuyoruz.” dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Can, Ağaç dikme ve çevreyi yeşillendirmenin insan yetiştirmek kadar kutsal bir iş olduğunu vurguladığı konuşmasında, en büyük idealinin insan ve öğretmen yetiştirmenin yanında ağaç yetiştirme olduğunu söyledi.

Açılış törenin ardından öğretim elemanları ve öğrenciler ağaç dikimini gerçekleştirdi.

Editör: Haber Merkezi