KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. Çocuk Üniversitesi projesiyle üniversite eğitimi oranını yukarıya çekmeyi ve mezun olan çocuklarla hayat boyu süren bir ilişki tesis etmeyi amaçladıklarını belirten Rektör Can, üniversitelerin bilim ve teknoloji üretmenin yanı sıra eğitim-öğretim alanında da topluma karşı önemli sorumlulukları olduğunun altını çizdi.

Çocuk Üniversitesinde ilkokul 4. Sınıf öğrencisi 25 çocuktan oluşan ilk gurupla birinci dönem eğitim faaliyetlerinin tamamlanarak öğrencilerin mezun edildiğini ifade eden Rektör Can, projeye destek veren Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve özveriyle çalışan üniversitemiz akademisyenlerine teşekkür etti.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ise projenin önemine dikkat çekerek Çocuk Üniversitesine yönelik desteklerinin devam edeceğini ifade etti. Çocuk Üniversitesinin ilk mezunlarına seslenen Yılmaz, “Adım adım hedeflerinize yürürken her zaman yanınızda olacağız.” dedi.

KSÜ Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Gülay Bedir de kısa bir selamlama konuşması yaparak projenin hayata geçirilmasinde destek olan herkese teşekkürlerini iletti.

Açılış konuşmalarının ardından Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Veda Yar Yıldırım, Çocuk Üniversitesi eğitim programı hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Çocuk Üniversitesinde öğrencilere: Öğretim Görevlisi Cengiz Ayhan Zıba “STEM Uygulamaları-Robotik Kodlama”, Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Kuru “Eğitsel Oyunlar”, Dr. Öğretim Üyesi Yunus Emre Akbana “Oyunlarla İngilizce Telaffuz ve Konuşma Öğretimi”, Doç. Dr. Evrim Ural “Temel Fen Laboratuvarı Uygulamaları”, Öğretim Görevlisi Arif Yücel “Hat-Estetik-İslam Estetiği”, Doç. Dr. Ercüment Yıldırım “Eski Toplum Dilleri - Uygulamalı Tablet Yazımı”, Dr. Öğretim Üyesi Ali Rahmi Kaya “Bitki Faunası”, Prof. Dr. Ali Arda Işıkber “Böcek Faunası”, Dr. Öğretim Üyesi Erkan Atalmış “Zeka Oyunları ve Lego”, Dr. Öğretim Üyesi Selcen Kök “Düşünceden Eyleme Siyaset”, Dr. Öğretim Üyesi Aliye Kamalak ve Nurdan Nalçacı “Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi”, Dr. Öğretim Üyesi Soner Okan “Orff Çalgıları”, Doç. Dr. Ünal Türkçapar “Fiziksel Aktiviteler (Eğitsel Oyunlar)” ve Öğretim Görevlisi Özlem Gürler “Ritim Eğitimi (Step- Aerobik)” konularında eğitimler verdi.

Bilgilendirme sunumunun ardından Çocuk Üniversitesi ilk dönem mezunları adına Miraç Güneş konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra ise mezun olan öğrencilere mezuniyet belgeleri ve projede görev alan akademisyenlere teşekkür belgeleri Rektör Prof. Dr. Niyazi Can ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Editör: Haber Merkezi