KSÜ Avşar Yerleşkesi Kapalı Spor Salonunda 27-29 Temmuz 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen özel yetenek sınavına 559 erkek ve 169 kız olmak üzere toplam 728 aday öğrenci katıldı. Bu yıl ilk kez uygulanan yeni sınav sistemi ile sportif beceriyi ön planda tutan KSÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu şeffaf ve güvenilir sınav uygulaması ile bölgesinde tercih edilen yüksekokul oldu.

Üniversite olarak şeffaf, güvenilir ve öğrenci odaklı bir yönetim anlayışına sahip olduklarını vurgulayan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci “Üniversitemizde uygulanan özel yetenek sınavında insan etkisine imkân vermeyen, elektronik sistemlerin ölçüm yaptığı, zaman ve sayısal değerlere dayalı objektif değerlendirme sistemleri tercih edilmiştir.” diye konuştu.

Rektör Deveci “Amacımız, aday öğrencileri performanslarına göre, en iyiden itibaren sıralayarak kontenjanlarımızın elverdiği ölçüde yüksekokulumuza almaktır” dedi.

“Genel Koordinasyon Parkuru” ve “Sportif Beceri Parkuru” olmak üzere iki aşamadan oluşan özel yetenek sınavının her aşaması kameralarla kayıt altına alınırken, görüntüler canlı yayınla salon dışında ve izleme odasında bulunan öğrenci aileleriyle paylaşıldı.

Özel yetenek sınavı sonucunda Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne 35 erkek, 25 kız olmak üzere 60 öğrenci ve Antrenörlük Eğitimi Bölümüne 25 erkek, 15 kız olmak üzere 40 öğrenci alınacak.
Editör: Haber Merkezi