Uluslararası işbirliğine açık bireyler yetiştirilmesi hedeflenen proje kapsamında, 29 Ekim – 5 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen İspanya’nın Malaga şehrine yapılan ziyarete Okul Müdürü Abdulkadir Özdemir, Müdür Yardımcısı Özlem Uğur, Proje Koordinatörü İngilizce Öğretmeni Nuriye Ülkü Arslan ve okul öğretmenlerinden İsmail Yaşar katıldı.

Gezi dönüşü projeyle ilgili bilgi aldığımız Okul Müdürü Abdulkadir Özdemir, öncelikle İspanya’nın Malaga şehrinde yapılan gezi ve incelmelerin çok verimli geçtiğini söyledi.

Amaçlarının öğrencilere en kaliteli eğitimi vermek olduğunun altını çizen Müdür Özdemir, şu açıklamalarda bulundu: “Kahramanmaraş Sosyal Bilimler Lisesi olarak 2017-2019 dönemi Erasmus + KA219 Stratejik Okul Ortaklıkları başvurularımız sonucunda “Right Attitude IN Building Our World – Rainbow” (Dünyamızı İnşa Etmede Doğru Yaklaşım) isimli projede ortak olarak çalışmaya hak kazandık.

HEDEFİMİZ ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİNE AÇIK BİREYLER YETİŞTİRMEKTİR

Bu proje ile ortak okullardaki tüm öğrencilere müfredatın yanı sıra yaygın eğitim metotlarını da kullanarak en kaliteli eğitimi vermeyi hedefliyoruz. Bu çalışmalar iyi eğitimli ve ekip ruhu taşıyan öğretmenler tarafından sürdürülecek ve tüm öğrencilerimizin sosyal, bireysel ve kültürler arası becerilerinin geliştirilmesine çalışılacaktır. Nihai hedefimiz uluslararası işbirliğine açık bireyler yetiştirmektir.

SORGULAYAN BİREYLER YETİŞMELİ

24 ay boyunca ortak okullarda kurulacak olan kulüpler aracılığıyla 4 ana element üzerinde çalışacağız. Bu kulüpler: Edebiyat, Sanatsal Yaratıcılık, Tarih ve Coğrafya, Turizm, Bilim, Fotoğrafçılık ve Film, Gelenekler ve Bilişim kulüpleri olarak kararlaştırılmıştır. Örneğin, Su imgesi üzerinde her kulüp etkinlikler yapacak, bu imgenin kendi kulübünde işlenişini inceleyecektir. Böylelikle öğrencilerimize analitik düşünmeyi ve sorgulayan bireyler olmayı öğreteceğimizi düşünüyoruz.

PROJE ORTAĞI 6 ÜLKE

Proje ortaklarımız Romanya, İspanya, İtalya, Litvanya, Makedonya ve Bulgaristan’dan okullardır. Litvanya’daki ortak okulumuz bir hastane okul olduğu için bu ortaklığın öğrencilerimize dezavantajlı bireylerle iletişim kurma ve empati yapma yetileri de kazandırmasını diliyoruz.

Proje süresince yapacağımız çalışmaları paylaşacağımız gibi, sonuç ürünlerimiz de olacaktır. Planlanan ürünler şu şekildedir: Eğitim alanlarında kullanılmak üzere bir kitapçık, E-kitap, Görsel albüm ve proje marşı, PPT sunuları, E-öğrenme platformu, Blog, Fotoğraf ve video albümü, Gelenekler albümü, Proje web sitesi.”

5 ÜLKE DAHA ZİYARET EDİLECEK

Müdür Özdemir, 2018 Yılı sonuna kadar, proje ortağı olan ülkeler Romanya, İtalya, Litvanya, Makedonya ve Bulgaristan’da ki okulların ziyaret edileceği bilgisini de sözlerine ekledi. 

Editör: Haber Merkezi