Kahramanmaraş Anadolu Öğretmen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Dr. İlyas Kabalcı, tüm veliler adına konu ile ilgili bir basın bildiri yayınladı.

Kabalcı, yayınladığı basın bildirisinde  kapatılacak olan başarılı okulun, Sosyal Bilimler Lisesi yerine Fen Lisesi olması gerektiğini söyledi.

Kabalcı, yayınladığı basın bildirisinde şu ifadeleri kullandı: “Biz veliler olarak Türkiye genelinde kapatılma kararı alınan Anadolu Öğretmen Liselerinin çoğunun fen lisesine dönüştürülmesinden dolayı okulumuzun da FEN LİSESİNE dönüştürülmesini istiyoruz.

Okulumuzun mevcut fiziki yapısı öğretmen profili ve örgencilerinin fen lisesi seviyesinde olmasından dolayı, bu yapının FEN LİSESİNE DÖNÜŞTÜRLMESİNİN daha akılcı olacağını düşünmekteyiz. İlimizde toplam 4 tane olan Anadolu Öğretmen Liselerinin 3’ü fen lisesine dönüştürülmüştür. Bunlarda Elbistan, Afşın ve Göksun’daki okullarımızda yapılmıştır. Merkez Onikişubat ilçemizde Bulunan Anadolu Öğretmen Lisesizinde FEN LİSESİ olması şehrin eğitimine daha çok katkı sağlayacaktır. Okulumuz hali hazırda 38 Öğretmen, 610  öğrenci bulunmakta ve  120 Yatılı pansiyonuyla  Fen Lisesi olmaya hazır vaziyettedir.

Şehrimizde sosyal bilimler Lisesinin açılması elzemdir ve şehrin eğitimine katkıda sağlayacaktır. Fakat bu okulu; Şu an gündemimizde olan ve TRT ‘de dizi olarak devam eden 7 güzel adam dizisinin de çekildiği Kahramanmaraş Lisesi (KARA LİSE)’NİN YERİNE ikame edebiliriz. Kara lisenin yapısıda Sosyal Bilimler Lisesi olmaya uygundur. Burası pek ala bu dönüşüme uygundur.

Okulumuzun Aile Birliği olarak, Eğitimci ve Sendikacı Adnan ALAGÖZLE birlikte Milli Eğitim Müdürü Mesut beyi tekrar ziyaret ettik. Adnan Bey şehrimizin eğitim düzeyiyle birlikte okulun yapısının FEN LİSESİ olmasının daha verimli olacağını, bir kazanç olacağını eğitimci diliyle anlattı. Tüm bunlardan sonra Mesut ALKAN Bey konuyu tüm milli eğitim şube müdürleriyle birlikte değerlendireceğini söyledi.

Yeni FEN LİSESİNİN şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi