64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın özel ilgili ve takibi ile kurulan, Milletvekillerinin sürekli gelişmesi için desteklediği İstiklal Üniversitesi’nin yapılanma süreci ve gelecek vizyonu ile ilgili Ankara’da toplantı yapıldı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç ve bürokratların katıldığı toplantıya Kahramanmaraş’tan Milletvekili Sayın Habibe Öçal, İstiklal Üniversitesi Rektör Prof. Dr Sami Özgül ve Rektör Yardımcısı katıldı.

İstanbul seçimleri sebebi ile Ünal’ın katılamadığı toplantıda, Kahramanmaraş, Elbistan ve Göksun’a yapılacak olan Yükseköğretim Bölümleri değerlendirildi.

Sağlık ve Mühendislik ağırlıklı bölümlerin değerlendirildiği toplantıda İstiklal Üniversitesi’nin temellerinin güçlü atılması gerektiği ve bu sebeple Kahramanmaraş, Elbistan ve Göksun’da açılacak bölümlerin bölgeye ve aynı zamanda İstiklal Üniversitesi’ne yüksek katkı sağlayacak bölümlerin açılmasına karar verileceği belirtildi.

Ünal ile yapılacak istişare toplantısının ardından YÖK Başkanlığı; Kahramanmaraş, Elbistan bölgenin kalkınmasını destekleyecek, teknolojik ve bilimsel katkıları ile ticareti ve istihdamı canlandıracak,  Fakülte ve Yüksekokulların açılması için T.B.M.M nezdinde Kahramanmaraş Milletvekillerinin de desteği ile kanun çalışmalarını yapılacağı bildirildi. Çıkacak kanunun ardından büyük bir istek ve motivasyon ile Kahramanmaraş’a, Elbistan’a Fakülteler Yüksekokullar kazandırılarak bölgemize her açıdan değer katacak ilim ve irfan yuvasını kazandıracaklar.

Editör: Haber Merkezi