KSÜ İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda fakülte öğretim elemanları, idari personel ve hazırlık sınıfı öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

Öğrencilere üniversitenin genel durumuna ilişkin bilgiler veren Rektör Can, KSÜ’de yer alan bölüm ve programların Türkiye’deki eşdeğer bölüm ve programlarla kıyaslandığında önemli bir başarı yüzdesine sahip olduğunu hatırlattı.

KSÜ’nün sahip olduğu imkanları geliştirme ve öğrencilere daha nitelikli eğitim verme gayreti içerisinde olduklarının altını çizen Rektör Can, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı içerisinde birçok yeni projeye imza atacaklarını söyledi. Çocuk Üniversitesi’nin bu projelerden biri olduğunu ifade eden Rektör Can, Türkiye’de az sayıda bulunan KSÜ bünyesinde kurulacak Çocuk Üniversitesi’yle başarılı öğrencileri küçük yaşta üniversiteyle tanıştırarak yükseköğretime kazandırmayı amaçladıklarını belirtti.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Can, “Derslerinizin hakkını verin. Arta kalan zamanınızda kişisel gelişiminize katkı sunacak faaliyetlerle ilgilenin. Yapacaklarınızı ertelemeyin. Zamanı iyi yönetin, zaman sizi yönetmesin. Ders geçmek için ezberci yöntemlerden vazgeçin, gerçekten öğrenmeye odaklanın.” şeklinde konuştu.

Rektör Can’ın açılış konuşmalarının ardından İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Faruk Çiftçi tarafından öğrencilere İlahiyat Fakültesine yönelik bilgiler verilirken, öğrencilerin konuya ilişkin soruları da cevaplandırıldı.

Editör: Haber Merkezi