2014 yılından bu yana her yıl matematik ve uygulamaları alanında düzenlenen IFSCOM Konferansı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi işbirliği ile 05-06 Eylül 2018 tarihlerinde KSÜ Eğitim Fakültesinde gerçekleştirildi. Onursal Başkanlığını KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ve MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’nın yaptığı IFSCOM Konferansı, Türkiye’nin yetiştirdiği önemli bilim adamlarından Prof. Dr. H. Hilmi Hacısalihoğlu’nun adının verildiği amfinin açılışı ile başladı. KSÜ Eğitim Fakültesindeki amfiye adı verilen Prof. Dr. H. Hilmi Hacısalihoğlu, bir selamlama konuşması yaparak amfiye adının verilmesinde emeği geçenlere ve KSÜ Yönetimine teşekkür etti.

Prof. Dr. H. Hilmi Hacısalihoğlu Amfisinde başlayan IFSCOM Konferansı, katılımcıların sunumları ile devam etti. Konferansta yer alan matematik bilim dalında yapılan çalışmaların daha sonra dergilerde ve kitaplarda yer alması için özel sayılar basılacağı belirtildi.

IFSCOM Konferansına katılan Prof. Dr. H. Hilmi Hacısalihoğlu, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’ı makamında ziyaret etti. Hacısalihoğlu, Eğitim Fakültesinde amfiye isminin verilmesinden dolayı Rektör Prof. Dr. Can’a teşekkür ederek asaleten atandığı rektörlük görevinde de başarılar diledi. Rektör Prof. Dr. Can ise bilim adına çalışmalar yapan Prof. Dr. H. Hilmi Hacısalihoğlu’nu üniversitemizde ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi