KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda düzenlenen programın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. Konuşmasında bir millet iki devlet olan Türkiye ve Azerbaycan’ın kardeşliğine vurgu yapan Rektör Can, Hamlet İsahanlı’yı Türkiye’de ve Kahramanmaraş’ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İki ülkenin kardeşliğinin her alanda işbirliklerine vesile olduğunu belirten Rektör Can, Hazar Üniversitesi başta olmak üzere Azerbaycan’daki üniversitelerle eğitim alanında işbirliği protokolleri imzaladıklarını ve yakın ilişki içerisinde olduklarını söyledi.

Hamlet İsahanlı’nın şiirlerini Türkiye Türkçesine çevirerek okuyucuyla buluşturan Yazar İmdat Avşar da kısa bir selamlama konuşması yaparak İsahanlı’nın edebi dili hakkında bilgiler verdi.

Açılış konuşmalarının ardından Hamlet İsahanlı “Hazana Övgü” kitabına ilişkin söyleşi gerçekleştirdi. Yaşamında izler taşıyan şiirlerinden örnekleri Azerbaycan ve Türkiye Türkçesi ile paylaşan İsahanlı, söyleşinin son bölümünde katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Rektör Prof. Dr. Niyazi Can tarafından Hamlet İsahanlı, Hazar Üniversitesi Genel Sekreteri Alovsat Amirbeyli ve Yazar İmdat Avşar’a hediye takdim edildi.

Söyleşi programının ardından Hamlet İsahanlı, “Hazana Övgü” şiir kitabını kitapseverler için imzaladı.

Editör: Haber Merkezi