Konuğunu makamında ağırlayan Zirve Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Töremen üniversite hakkında bilgiler verdi.

Zirve Üniversite’sini çok beğendiğini dile getiren Vika Mazwi Khumalo, “Zirve Üniversitesi’nin yabancı öğrenci sayısının çokluğu, İngilizce eğitimindeki başarısı ve teknoloji ile bütünleşmiş eğitim yöntemleriyle bir dünya üniversitesi profili çizdiğini görmek beni çok mutlu etti. En hızlı uluslararasılaşan üniversitelerden biri olması Zirve Üniversitesi’ni çok özel yapar. Fiziki ve akademik altyapısı oldukça kuvvetli olan ve uluslararası öğrencileri kampüsünde toplayan Zirve Üniversitesi ile işbirliğini her zaman hazırız.” diye konuştu.

Daha önce bir çok afrika ülkelerinden misafirlerinin olduğunu söyleyen Töremen, “ Afrika ülkeleriyle işbirliklerine her zaman hazırız. Afrika’dan bir çok öğrencimize eğitim veriyoruz. Zirve Üniversitesi olarak öğrenci odaklı eğitim anlayışımızda uluslararasılaşma bizim için çok önemli. Eğitim kalitemizi bu temeller üzerine kurduk. 65 ülkeden  yaklaşık 600’e yakın uluslararası öğrencimizle en çok tercih edilen üniversite olma unvanına sahibiz.” dedi.

Zirve Üniversite’nin öğrenciler ile bir bütün olduğunu vurgulayan Töremen, “ Hem Türkiye’den hem de dünya ülkelerinden bir çok öğrencimizi üniversitemizde bulunduruyoruz. Uluslararası öğrencilerin yanında uluslararası akademisyenlerinde tercihi oluyoruz. Bu bizim dünya üniversiteleri arasında üst sıralarda yer almamızda büyük önem arz ediyor.” şeklinde konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi