Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen Yaz Kur’an Kursu’na görme engelli 14 öğrenci katılıyor.

Kültürpark’ta devam eden Kur’an Kursu’nda görme engelli öğrenciler Braille tekniği ile hazırlanan Elif-Ba Cüzü ile Kur’an okumayı öğreniyorlar.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir: “Diyanet işleri başkanlığımızın uygulamalarından bir tanesi de engelli olan insanların da Kur’an okuyabileceğini göstermek. Büyükşehir Belediyemiz Engelliler Şube Müdürlüğümüzce düzenlenen kursa biz sadece hocamızı gönderiyoruz. Burada Kur’an öğrenen çocuklarımız engellilerin neler yapabileceğini hepimize gösteriyor.

Elif-Ba cüzü ve Kur’an-ı Kerim öğreniyorlar. Buradaki öğrencilerimiz görme engelliler ama kalpleri açık olduğu için Cenab-ı hak bunlara ilham veriyor. Elleri ile dokundukları zaman Kur’an-ı Kerimi okuyabiliyorlar. Burada Kur’an öğrenen çocuklarımız engellilerin neler yapabileceğini hepimize gösteriyor" diye konuştu. 

Kursa ilişkin görüşlerini dile getiren Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam ise: “Büyükşehir Belediyesi olarak Yaz dönemi kurslarında eğitimlerimiz devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un engelli kardeşlerimize yönelik hassasiyetlerinden dolayı çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yaz dönemi kurslarımızdan Kur’an-ı Kerim kursumuza  sabah grubuna 10 öğrencimiz ki bu kardeşlerimiz görme engelli. Haftanın 3 günü sabah 09.00-12.00 arasında küçük öğrencilerimiz öğleden sonra da büyük gruplarımız geliyor. Kur’an Kursu haricinde takı tasarım, satranç kurslarımız da devam ediyor. Ritim kursumuz var ki bu engelli çocuklarımızın tedavi amaçlı verdiğimiz bir kursumuz. Bu kursumuzun da engelli kardeşlerimize faydalı olduğunu düşüyoruz.

Küçük kardeşlerimizin anneleri de çocukları ile beraber geliyorlar ve yan tarafta Kadın Aile Şube Müdürlüğümüz bünyesinde gerçekleştirilen kurslara katılıyorlar veya okuma salonunda dinlenerek kitap okuyorlar” dedi.

Kursiyerler evlerinden alınarak kursa getiriliyor ve tekrar evlerine bırakılıyor.

Editör: Haber Merkezi