AÇEV’in gerçekleştirdiği İşlevsel Yetişkin Okuryazarlık Programı’nda görev alan gönüllü öğreticilere, Gaziantep Grand Otel’de düzenlenen törenle teşekkür belgesi verildi.

Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Yardımcısı Birol Ülger, Şehitkamil Belediye Başkanı Yardımcısı Mehmet Hayri Özkeçeci, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulhalim Ünverdi ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’te 16 yıldan beri okuryazarlık eğitimi verilmesini sağlayan AÇEV ve Sani Konukoğlu Vakfı yönetimlerine teşekkür etti.

AÇEV Okuryazarlık ve Kadın Destek Eğitimleri Saha Sorumlusu Esin Özgül de Gaziantep’te 2013-2014 döneminde açılan kurslarda 32 gönüllü öğreticinin görev aldığını söyledi.

İYOP’un 1998 yılında Gaziantep’te Sani Konukoğlu Vakfı sponsorluğu ile faaliyetlerine başladığını anlatan Özgül, “Bugüne kadar 15 dönem düzenlenen seminerlerle 335 gönüllü öğreticiye  sertifika verildi” dedi.

Gaziantep’te 1998-2014 (Haziran ayına kadar) döneminde açılan 668  kursta 989’u erkek, 8 bin 342’si kadın 9 bin 331 kişiye okuryazarlık belgesi verildiğini kaydeden Özgül, “Ayrıca kurslarımızdan mezun olan 227  kursiyerimiz Temel Becerileri Geliştirme ve İleri Okuryazarlık Programına katıldı ve Halk Eğitim Müdürlüklerine  ilkokul diploması için başvuruldu” diye konuştu.

Özgül, kursların okullarda, sivil toplum kuruluşlarının önerdiği mekanlarda ve belediyelerin sosyal tesislerinde açıldığını da sözlerine ekledi.

AÇEV Genel Müdürü Nalan Yalçın ve Sani Konukoğlu Vakfı Genel Sekreteri Naci Boran ise verilen eğitimin önemi üzerinde durdular ve özellikle kadınların okuryazarlık noktasında da olsa eğitim almasının sevindirici bir gelişme olduğuna dikkati çektiler. 

Konuşmaların ardından gönüllü öğreticilere belgeleri verildi, hep birlikte yemek yenildi.  ,








Editör: Haber Merkezi