KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. “Üniversite olarak geleceğin girişimci adaylarını kariyer sahibi isimlerle buluşturmaya devam ediyoruz.” diyen Rektör Can, bu kapsamdaki faaliyetleri yıl içerisinde periyodik olarak düzenleyerek öğrencileri daha donanımlı bireyler olarak geleceğe hazırladıklarını söyledi.

“21. yüzyılda hayatın birçok alanında kadınlarımızın etkisi giderek artmaktadır. İş dünyasında da girişimci kadınlarımızın sayısı her geçen gün artış göstermekte, kurdukları işletmelerin başarı trendleri yükselmektedir.” ifadelerini kullanan Rektör Can, “Girişimci Kadınlar KSÜ’de etkinliği, ülkemizde ve dünyada kadın girişimciliğinin artan bu önemine vurgu yapmak, öğrencilerimizin başarılı iş kadınlarının bilgi, birikim ve tecrübelerinden faydalanması amacını taşımaktadır. Bu etkinliğin, öğrencilerimizin başarılı girişimci kadınların farklı bakış açılarını görebilmeleri, kendi bakış açılarıyla sentezlemeleri ve geleceğin başarılı iş insanları arasına kendi adlarını da yazdırabilmeleri için ilk adımları attıkları bir etkinlik olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

İş arayan değil, donanım ve başarısıyla aranan öğrenciler yetiştirmek için çaba gösterdiklerinin altını çizen Rektör Can, öğrencilerin istihdam edildiği ölçüde kendilerini başarılı saydıklarını ifade etti.

KAGİM Müdürü ve Kariyer, Girişimcilik ve İnovasyon Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Ali Haluk Pınar ise konuşmasında kadın girişimciliğinin artan rolü ve önemine vurgu yaparak, bu etkinliğin geleceğin girişimci kadınlarını ortaya çıkarmayı hedeflediğini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından panel oturumuna geçilirken oturumun başkanlığını Stratejik Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Burcu Erşahan yaptı.

Panelde konuşmacı olarak ise Midas Otel ve Zeynel Pastaneleri İşletmecisi Simay Özlü Diniz, Fotoğraf Stüdyosu İşletmecisi ve Yazar Evrim Milaslı, Mimar ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Fatma Zehra Aslantaş, Bankacı ve “Atölye Zeytin” Organizatörü Ayça Öksüz ve @lezzetimaras ekibi kurucusu Yasemin Kırıcı yer aldı.

Katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla son bulan panel oturumunun ardından protokol üyelerince panelistlere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi