Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Kahramanmaraş Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarına katılmak üzere Kahramanmaraş’ta bulunan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, KSÜ İlahiyat Fakültesi Dekanlığı ve İlahiyat Fakültesi Öğrenci Temsilciliğinin davetlisi olarak KSÜ’de gençlerle bir araya geldi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Sare Davutoğlu, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, il ve üniversite protokolü ile çok sayıda öğrencinin katılımlarıyla gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. Davetlerini kırmayarak katılma nezaketini gösteren Davutoğlu’na teşekkürlerini arz eden Rektör Can, kendisini Kahramanmaraş’ta ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Eski Başbakan Davutoğlu’nun eserlerinde medeniyete ve gençlere verdiği öneme değinen Rektör Can, programın verimli geçmesi temennisinde bulundu.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan ve İlahiyat Fakültesi Okuma Grubu Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Halit Çil de birer selamlama konuşması yaparak etkinliğin gerçekleştirilmesine katkı sunanlara teşekkürlerini ilettiler.

Açılış konuşmalarının ardından Türkiye Cumhuriyeti 26. Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ‘Duruş: Gençlerle Yüz Yüze’ kitabının mütalaasını gerçekleştirdi.

Konuşmasına Kahramanmaraş’ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Davutoğlu, ”Ben şehirleri hocam olarak görürüm. En büyük hocam İstanbul’dur.  Beni yetiştiren hocam Konya’dır. Bize istiklali öğreten ise Kahramanmaraş’tır.” ifadelerini kullandı.

Başbakanlık görevinin ardından 6’sı Türkçe, 2’si İngilizce olmak üzere 8 kitabı yayımlanan Davutoğlu, ‘Duruş: Gençlerle Yüz Yüze’ kitabında yer alan bölümler ve içeriklerine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Kitabında ele aldığı bölümleri özetleyen Davutoğlu, konuşmasının son bölümünde geçlere şu tavsiyelerde bulundu: Kendinizi tanıyın. Mekâna muhabbetle bakın, içindeki muhabbeti keşfedin. Ânın hakkını verin, anlık yaşamayın. Tarihin öznesi olun ve içinde koşun, arkasından koşmayın. Bilginizi içselleştirin, bilince dönüştürün, ‘Duruş’a dönüştürün. Ahlak mimarisini, estetik mimari olarak inşa edin. Gerçek dost sahibi olun ve gönül diliyle konuşun.

Cahit Zarifoğlu Konferans Salonundaki programın ardından Rektör Can, Eski Başbakan Davutoğlu ve beraberindekileri Rektörlük Makamında ağırladı. Davutoğlu, ziyaret kapsamında KSÜ Şeref Defterini imzaladı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, ziyaretin anısına Türkiye Cumhuriyeti 26. Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na çeşitli hediyeler takdim etti.

Editör: Haber Merkezi