Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimi 30 Eylül-3 Ekim tarihlerinde Onikişubat ilçesinde görev yapan ve 7-10 Ekim tarihlerinde de Dulkadiroğlu ilçesinde görev yapan öğretmenlerle Erasmus+ projesi hazırlama teknikleri kursu gerçekleştirdi.

15 Temmuz Şehitleri İmam-Hatip Ortaokulu'nda yapılan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü proje koordinatörleri Kürşat Çiftçi, Muttalip NACAR ve Sebahattin Göktalay tarafından verilen kursa iki ilçeden toplam 55 öğretmen katıldı. Erasmus + projeleri hazırlama ve uygulama konusunda temel bilgiler verildikten sonra yapılan atölye çalışmaları ile yeni proje fikirleri üzerinde çalışmalar yapıldı. Daha sonra proje yazma çalışmalarına başlayan öğretmenlere çalışmalarıyla ilgili geribildirimler verildi.

Eğitimde ayrıca, İl Milli Müdürlüğünün yürütmekte olduğu "Social Media Addiction, Social Life's Extinction" adlı KA201, "Senior Education for Active Living" adlı KA204 ve "Deeepening Work-Based Learning Impact and WomeN Empowerment" başlıklı KA202 Erasmus+ projeleri de tanıtıldı.

İl koordinatörü Sebahattin Göktalay tarafından eTwinning portalı tanıtıldı ve öğretmenlerin siteye kayıt yapmaları sağlanarak eTwinning çalıştayı gerçekleştirildi. eTwinning projelerinde yer almanın Erasmus+ projeleri ve eğitim-öğretim faaliyetleri için önemi vurgulandı.

Son gün ise eğitime katılan öğretmenlere sınav yapılarak eğitim tamamlandı.

Editör: Haber Merkezi