Toplantı saygı duruşu, istiklal marşı ve İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’un açılış konuşmasıyla başladı. Akkurt yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Değerli mesai arkadaşlarım öncelikli olarak hepiniz hoş geldiniz, hayırlı bir hafta diliyorum. Eğitim öğretim döneminin Sonuna geldik, onunla ilgili bazı konuları ifade etmek istiyorum.

“Değerli arkadaşlar, bugüne kadar ciddi bir sıkıntı ve sorunla karşılaşmadık, emeğinize, katkınıza ve çabanıza teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonrada bu eğiniz, çabanız ve katkınız devam eder ve hem Kahramanmaraş’a, hem Kahramanmaraşlı öğrencilerimize, hem de Türkiye’mize katkı sunmaya devam ederiz, isteğimizi ve dileğimizi sizlerle de paylaşıyorum.

Değerli arkadaşlar, bizler rutin işlerimizi yapıyoruz, öğretmenlerimiz derslerine giriyor, yöneticilerimiz yapılması gerekli işlerini yapıyor, ama bunların dışında farklı işler, farklı faaliyetler, farklı projeler ve yeni çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bugün ki toplantının amacı da bunlardan bir tanesi. Bugün Erasmus+ (Erasmus plas) la ilgili olarak işin doğrusunu söylemek lazımsa bu toplantıyı birçok kez yapmayı hedefledik ama muaffak olamamıştık, bugün burada uzman arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyorum, bu toplantının Kahramanmaraş’ın eğitim faaliyetleri önemli yer alacak diğer faaliyetlere katkı sunmasını diliyorum.”  Dedi.

Erasmus+ Programı, özellikle eğitim kurumlarına Avrupalı okullar ile işbirliği yapma, ortaklıklar yürütme, farklı ülkelerde staj, kurs vb eğitim faaliyetlerine katılma imkanı sunuyor. Türkiye’de Erasmus+ proje başvurularını alan ve proje sahiplerine hibe sağlayan yetkili kuruluş olan Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türk Ulusal Ajansı) “hibe sağlayıcı” olarak süreci yürütüyor.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi tarafından her yıl düzenlenen toplantının bu sene özel misafirleri vardı. Türk Ulusal Ajansı Okul Eğitimi Koordinatörlüğü uzmanları Celile GÜNAY ve Mustafa Yaşar SOYDAŞ, toplantıya katıldılar ve sunumları bizzat gerçekleştirdiler. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün misafirleri olan uzmanlar, toplantının ilk bölümünde Erasmus+ programının genel tanıtımını gerçekleştirdiler, ikinci bölümde ise başvurulara ilişkin detayları paylaşıp ipuçları verdiler.

Program daha sonra sunumlarla devam etti ve soru cevap bölümüyle sona erdi.

 

Editör: Haber Merkezi