Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende ilk konuşmayı Doğru Cevap Koleji kurucusu Şehmuz Karaman yaptı.

Önceki gün gelen acı haber, Batman’da bu vatan uğruna şehit düşen kahramanlarımız başta olmak üzere bu vatan için bu bayrak için hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yurdumuzda ve yurt dışında düşmanlarımıza göz açtırmayan kahraman ordumuzun görevlerini başarıyla tamamlayıp sağ salim ailelerine ve sevdiklerine kavuşmasını temenni ediyorum. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında ülkemizin her köşesinde eğitime başlayan tüm öğrencilerimize başarılar diliyor başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim paydaşlarımıza verimli, başarılı bir eğitim dönemi geçirmelerini ve geleceğimizi emanet edeceğimiz vatanına milletine bağlı, birlikte yaşam olgusuna sahip, hem kendine hem topluma olumlu katkılar sunan nesiller yetiştirmelerini gönülden arzu ediyoruz.

   Okulumuzun kurulmaya başladığı günden bugüne kadar desteğini esirgemeyen ve süreci kolaylaştıran Kahramanmaraş valiliğine, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığına, İl Emniyet Müdürlüğüne, Onikişubat Kaymakamlığına, Onikişubat Belediye Başkanlığına, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Onikişubat Sağlık Müdürlüğüne ve tüm dostlarımıza ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Kahramanmaraş Doğru Cevap Koleji eğitim amaçlarımız doğrultusunda 2 laboratuvar, 4 atölye, 1 açık-1 kapalı spor salonu, açık hava spor alanları, konferans salonu, kütüphane, yemekhane, kantin, 5 idari bölüm, her katta öğretmenler odası, her katta rehberlik servisi ve geniş açık alanlardan oluşan bir yaşam alanı olarak tasarlanmıştır.İletişimin ve bilgiye ulaşımın çok hızlı geliştiği günümüzde bilgiye sahip olmaktan öte, bilgiyi hedefleri doğrultusunda kullanabilen, planlı hareket edebilen, sadece akademik alanla sınırlı kalmayarak her alanda kendini geliştirebilen bireylerin toplumunda öncü olacakları aşikardır.

Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi olarak hizmete bugün açtığımız Kahramanmaraş Doğru Cevap Kolejinde akademik eğitim, sadece bilmek değil kavramak, uygulamak, analiz etmek, bilgiye hakim olmak ve bununla birlikte yaratıcı düşünceyle bilgiyi daha geniş alanlarda kullanmak üzerine kurgulanmıştır.

Eğitim öğretim faaliyetleri serbest öğrenme ortamı oluşturabilen, öğrenmenin tadını öğrencilerine hissettirebilen çatışmayı takım çalışmasına dönüştürebilen, dış ortamdan kaynaklı kaygıları tutarlı tavırları, sevgisi ve ilgisi ile azaltabilen adalet duygusu gelişmiş cömert lider öğretmenlerimiz tarafından icra edilmektedir. Toplumda yaşayan her birey sadece kendisine ve ailesine karşı değil, yaşadığı topluma, ülkemize ve milletimize karşı da sorumludur. Bu nedenle toplumu tanıması, adalet-özgürlük ve eşitlik sınırlarını bilmesi iyi kötü anlayışını sadece kendisine göre değil bulunduğu topluma göre belirlemesi gerekmektedir.

Gençlerimiz sadece kendi gelecekleri için çalışırlarsa her türlü hakkı kendinde gören ahlaki eğilimleri zayıf insanlar olarak yetişirler. Doğru Cevap Kolejinde hem geleneksel, hem de evrensel ahlak anlayışı eğitim-öğretimin her aşamasında hakim kılınmıştır. Her insan kişisel olarak bir marka, birey olarak bir değerdir. İletişim ağlarının da etkisi ile bu kadar hızlı değişen dünyada ‘hayat boyu öğrenme’ ve ‘öğrenmeyi öğrenme’ en temel hedeflerimizdendir. Öğrencilerimizin kitap okuması en az bir yabancı dili ana dili gibi konuşması kendini ve toplumu tanıyabilmesi, birey olarak toplumda kabul görmesi, ürettikleri ile kendisini, ailesini ve milletimizi yüceltmesi, teknolojiye hakim olması ve ihtiyaç duyduğunda bu teknolojiyi üretebilmesi tüm Doğru Cevap ailesinin mutluluk kaynağı olacaktır. Tüm kurucu ortakları eğitimci olan başta kurucularımız olmak üzere tüm ekip arkadaşlarım adına bu kutsal yolculukta hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağımıza dair huzurlarınızda söz veriyor, katıldığınız için teşekkür ediyorum.

Doğru Cevap Eğitim Kurumları Genel Müdür vekili Mahmut Demirelli:

“Bir 15 Temmuz travması yaşadık , İnançlı, vatanını milletini seven iyi insan yetiştirmenin ne kadar önemli olduğunu gördük.Bu sebeple bu okulların önemi bir kere daha ortaya çıkmış olduğunu yaşayarak öğrendik. Kahramanmaraş’taki kurucularımız, ilimize çok güzel bir okul hazırlamışlar, Ben daha öncede Kahramanmaraş’a Doğru Cevap Eğitim Kurumu açılışında gelmiştim, bu ikinci gelişim ve güzel bir eser ortaya çıkmıştır. Fen lisesi ve Anadolu lisesi olarak başlayan okulumuz inşallah önümüzdeki yıllarda, Anaokulu, İlkokulu, orta okulu ile Kahramanmaraş eğitimine güzel hizmetler verecektir. Bizim okulumuzdan:  vatanına, milletine saygılı, çalışkan güzel insanlar yetişmekte, bu sebeple ülkemize hayırlı olsun diyorum,’’ Dedi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek:

“ Eğitimin temeli öğretmendir”

‘’Büyük binaların insan yetiştirmediğini, fevzi mekan tamam ama önce öğretmen diyen Başkan Hanefi Mahçiçek : “ Sevgili öğrenciler biz çok zor şartlarda okuduk, biz öğrenci iken sobaya odun taşıdık, liseye geçtiğimizde Kaloriferi yoktu soba yanmazsa dersi kaynatırdık o günden bugüne geldik, mükemmel okullar yapılıyor biz öğrencilerimize düşen çok çalışmaktır dışı, içi, soğutması, ve ısıtması harika okullar yapılıyor. yemek haneniz var yemek yiyorsunuz bizim zamanımızda böyle okul yoktu hayal bile edemezdi. Bu mükemmel okullardan : Cumhurbaşkanları , Başbakanlar, Bakanlar , Valiler, Belediye başkanları ülkemizi yönetecek beyinlerin çıkması gerekiyor.Aklını ve kafasını birilerine teslim etmeyen öğrenciler yetiştirmek zorundayız. Yeni bir teknoloji geliştirerek İHA‘ları yapan beyinler gibi yeni genç beyinlere ihtiyacımız var, burada görev siz gençlere düşüyor okuyacağız, çok çalışacağız Allah’ın izni ile yeni teknolojilere imza atacağız her gencin bir buluşu olacaktır.” dedi.

Bu güzel okulun yapımında emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, bu işin temeli öğretmen, öğretmen olmazsa, büyük bina öğrenci yetiştirmez, öğretmen insan yetiştirir. Öğretmen bizim her şeyimiz diyen Mahçiçek: “ Öğretmenlerimiz gelecek nasıl sizlerin eseridir, onun için görev sizlere düşüyor, okulumuz Allah hayırlı eylesin,” diyerek sözlerini tamamladı.

KSÜ Rektörü Prof.Dr. Niyazi Can

“Liselerin açılış dersini hocalarımız verdi”

Türkiye de ilk defa Kahramanmaraş’ta liselerin açıldığı gün KSÜ de görevli tüm hocalarımız her biri bir liseye giderek ilk dersi verdi. Bu uygulama ilk oldu çünkü ilkokuldan Üniversiteye kadar biz eğitime çok önem veriyoruz,” dedi.

Doğru Cevap Kolejinin açılışında konuşan Rektör Can;

“Değerli konuklar, öğrenciler, öğretmenlerim: Eğitim zor bir iş, eğitimli insan birey oluyor, İlköğretimden, üniversiteye kadar, kaliteli eğitim verilmesi bizim mutluluğumuzdur.Biz üniversite olarak her zaman eğitime destekliyoruz özel okul olsun, devlet okulu olsun eğitim olan her yerde biz varız.Biz Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi olarak biz liselerde bu yıl ilk defa açılış gününde, hocalarımız ders verdi ilk biz verdik. bu iş birliğini sürdürmek daha da geliştirmek istiyoruz.çocuklarımızı en yüksek seviyede eğitim almasını istiyoruz.Kutsal ve eğitim işine zor işe talip olan bu okulu yapan hocalarımızı kutluyorum onlara teşekkür ediyorum çünkü okul işi gerçekten zor bir iş burayı kurmak büyük cesaret ister hocalarımızı kutluyorum hayırlı olsun” dedi.

Törene : KSÜ Rektörü Prof.Dr. Niyazi Can, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşar yönetim kurulu ve Doğru Cevap koleji Fen ve Anadolu lisesi öğrencileri ile velileri, özel okulların müdür ve kurucuları, KÖKDERBİR Başkanı Fatih Erdoğan, öğretmenler katıldı.

Editör: Haber Merkezi