İngilizce eğitimindeki sistematik bozukluklara dikkat çeken Hoş; “İngilizce daha erken öğretilmeye başlandı fakat bu kez de sınava eklendi.  Sınava hazırlık şeklinde öğretilen İngilizce ezberden öte gidemiyor. İletişime yönelik konuşma ve yazma becerilerine derslerde ve ödevlerde yeterince yer ayrılmıyor, öğrencilerin sadece okuma becerilerini geliştirmeye yönelik uygulamalar yapılıyor.” diye konuştu.

İngilizce eğitiminde etkileşim ve uygulamanın çok önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Rabia Hoş: “Deneyerek, yanılarak ve tekrar düzelterek kişilerin dilin kullanımına yönelik özgüvenleri artar. Öğrenciler pasif olarak dile, dinleme ve okuma kanallarıyla maruz kalıyorlar fakat gerçek bir etkileşim kurulduğunda dile aktif olarak katılıp, yazma ve konuşma becerilerini de geliştiriyorlar.” değerlendirmesinde bulundu.

“Sadece akademik anlamda başarılı olmak için İngilizce eğitimi vermek doğru değil, öğrencilere gelişen dünyada İngilizcenin önemini kavratmak gerekiyor.” diyen Hoş İngilizce öğretmenlerine düşen görevlerin de altını çizdi; “Her şeyden evvel dili sevdirmek ve motivasyonu artırmak ve öğrencilere İngilizce öğrenmenin önemini benimsetmek gerekiyor. Gelişen teknolojiler öğretmenler tarafından aktif olarak kullanılmalı ve emek sarf edilmeli. Tüm bunların olması içinse temel şart öğretmenlerin mesleklerini sevmeleridir.”

Hoş, “Zirve Üniversitesi olarak uluslararsılaşmaya verdiğimiz önem itibari ile öğrencilerimizin dil eğitimi bizim için çok önemli. Burada ki eğitimden sonra öğrenci değişim programlarıyla öğrencilerimiz yurtdışına gönderiyoruz. Orada iyice öğrenmiş ve hiçbir eksiği kalmamış olarak dönüyorlar. Böylece öğrencilerimiz buradan mezun olurken İngilizce eğitimini tamamlamış bir şekilde mezun oluyor ve hayata bir adım önde başlıyorlar.” dedi.  

Editör: Haber Merkezi