KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde kayıt hakkı kazanan öğrencileri tebrik etti. “Değişimin ve geleceğin adresi üniversitemize hoş geldiniz.” diyen Rektör Deveci, üniversite olarak her aşamada kalitenin birinci öncelikleri olduğunun altını çizdi.

2016-2017 eğitim-öğretim döneminde KSÜ’yü 7357 öğrencinin tercih ederek kayıt yaptırmaya hak kazandığını ifade eden Rektör Deveci, yeni kayıtlarla birlikte öğrenci sayısının 37 bine ulaştığını söyledi.

Kayıtlarda görev alan KSÜ personeline teşekkür eden Rektör Deveci, “Ayrıca ulaşım ve ikram konusunda desteklerini esirgemeyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyelerine KSÜ ailesi olarak teşekkürlerimizi sunarız” dedi.



11 fakülte, 3 enstitü, 5 yüksekokul, 9 meslek yüksekokulu ile Türkiye’nin gelişimini büyük ölçüde tamamlamış üniversiteleri arasında yer alan KSÜ yenilikçi, öğrenci odaklı eğitim ve yönetim anlayışıyla yüksek tercih oranlarına ulaşıyor. Ulaşım ve barınma gibi en temel öğrenci ihtiyaçlarının, en aza indirildiği KSÜ’de, öğrencilere sunulan sosyokültürel imkânların çeşitliliği KSÜ’yü kontenjan oranına göre en çok tercih edilen üniversiteler arasına taşıyor.



Kayıt döneminde yeni öğrencilerini karşılamaya en iyi şekilde hazırlanan KSÜ, öğrencilerini şehirlerarası terminalde kurulan tanıtım standı ile karşılayarak, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan ücretsiz ulaşım araçları ile kayıtların yapılacağı birimlerin yer aldığı yerleşkelere yönlendiriyor. Sorunsuz bir şekilde kayıtların yapılacağı ilgili fakülte ve yüksekokullara ulaşan öğrenciler ile ailelerine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Onikişubat Belediyesi’nce çeşitli ikramlar yapılırken, kayıt işlemlerini tamamlayan öğrencilere KSÜ tarafından içerisinde hediyeler ve tanıtım materyallerinin yer aldığı çantalar takdim edildi.
Editör: Haber Merkezi