Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hidayet Tok, Aile düzenli bir şekilde çocuğun okul hayatı ve notlarıyla ilgilenmeli, öğretmenleriyle tanışmalı ve dirsek teması içinde olmalıdır. Olağanüstü durumlar hariç, veli en az ayda bir kere okulu ziyaret ederek çocuğunun gelişimi için neler yapılması gerektiğini konuşmalıdır.” dedi.

Okul hayatında çocuğumuzun başarılı olması için plan yapmak ve onların bu plana uymasını sağlamak şarttır diyen Tok, “Planın evde uygulanmasını sağlamak, çocuğu ders çalışmaya motive etmek, ona sorumluluk vermek ve sorumluluklarını yerine getirme bilinci aşılamak veliye düşer. Okul hayatı bitince ne olmak istediğini sorun; bunun gerçekleşmesi için çalışma programı yapın ve bu programı duvara asın. Çocuğunuzun bu plana uymasını sağlayın. Çocuğunuzu devamlı şekilde destekleyin, teşvik edin, ödüllendirin. Sakın, sen yapamazsın, demeyin; çünkü yeteneksiz çocuk yoktur, yetenekleri keşfedilmemiş ve geliştirilmemiş çocuk vardır.” diye belirtti.

Tok, “Çocuğunuza sürekli ve çok fazla “ders çalış” demeyin. Ölçülü miktarlarda yapılan “ders çalış” uyarısı ve takibi, çalışma ortamının da hazır olması çok daha fazla işe yarar. Diğer çocuklarla ders veya başka konularda kıyaslama içine girmeyin. Çocuğunuzun okul hayatına ilgili ve özverili olun. Öğretmenleri ile dialog halinde olun. Çocuğunuzun özel durumları varsa bunlar hakkında mutlaka öğretmenine bilgilendirin.” dedi.

Editör: Haber Merkezi