Eğitim öğretimde başlattığı atılımları sürdüren Kahramanmaraş, Türkiye'de yeni yeni yaygınlaşan özel bir projeye dahil oldu. Dulkadiroğlu İlçe merkezinde bulunan Hoca Ahmet Yesevi Lisesi'nin proje kapsamında dönüştürülmesiyle başlayan bu uygulamayla Kahramanmaraş eğitimine çok büyük katkı sağlanacağı bildirildi.

Özel eğitimci ve özel ekipmanlarla donatılan Hoca Ahmet Yesevi Lisesi, proje kapsamında Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi haline getirildi. Normal Anadolu liselerinde bilgi ve donanım bakımından önüne geçen bu anlamlı projeyle ilgili okul müdürü Hulusi Karakaya basın mensuplarına bilgiler verdi.

Kahramanmaraş'ta ve Dulkadiroğlu ilçesinde bir ilk olan bu özel projenin şehrin eğitim-öğretimine farklı bir soluk kazandıracağını ifade eden Karakaya, seçkin eğitimcilerle geleceğin özel insanlarını eğitecekleri kaydetti.



Proje hakkında konuşan Karakaya, sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Onikişubat İlçemizde yer alan 2 fen, bir sosyal bilimler lisemizin yanı sıra, bu özel projeyle de Kahramanmaraş'ımızın eğitimine önemli katkı sağlayacağız. Dulkadiroğlu İlçemize kazandırılan bu anlamlı proje, bölgemizde büyük bir eksiği giderecek. İmam Hatip Lisemizin aynı zamanda hem fen, hem de sosyal bilimler lisesi olması da ilkler arasındadır.  Bölgemizde böyle güzel bir okul yoktu. Yüksek başarılı öğrencilerimiz Onikişubat İlçemize servisler ile taşınıyorlardı. Kıt imkânlar ile okula gidiyorlardı ama 450 ve üzeri öğrencilerimiz yürüme mesafesinde olan bu okulumuza gelecekler. Hem de çok özel bir eğitim alacaklar. Okulumuz 15 Haziran itibariyle Proje İmam Hatip Lisesi oldu. 15 Haziran itibariyle bu tür okulların sayısı 20’ye, diğer geçen zamanlarda da sayımız 34’te yükseldi. Dulkadiroğlu ilçesi olarak nihayet biz de bir fen lisesine kavuşuyoruz. Ben 2014'te göreve geldiğim de daha bir yıllık bir ilçeydik. Israrla fen bilimler ve sosyal bilimler lisesi istedik. 2015 yatırım programında sosyal bilimler lisesine Milli Eğitim Bakanlığımız bizlere vermişti. İhalesi yapıldı. İnşaatı devam ediyor. Şimdi bir taşla iki kuş vurmuş olduk.  İmam Hatip Lisesi istiyorduk. Proje imam hatip lisesinde emeği gecen başta Valimiz milletvekillerimiz, milli eğitim teşkilatımız, iki yıldan fazla bir sürede amiyane tabirle milli eğitim bakanlığımız bürokratlarının başının etini yediler. Nihayet biz bunu aldık kazandık. Türkiye çapında okulun sayısı 34. Nicelik olarak çok az ama nitelik olarak çok yüksek kalitede eğitim verecek bir okul. Başta okul müdürümüz bu konuda istekli gayretli davrandı. Ben de takdire şayan görüyorum bu davranışı. Bu okullarımızın baştan aşağı idarecisi öğretmenleri yenilenecek. Yeni bir ruh yeni bir heyecan eskilerden de devam edecek. Arkadaşlarımız da var ama bakanlığın özellikle üzerine durduğu uygulamalarından bir tanesi. Baştan aşağı okulumuz yenilenecek. Eski bina ama fiziki olarak oldukça yeterli bir bina. Biz bu okulun daha öncede fen lisesi olması için uğraştık, ama kaybettik. Proje İmam Hatip Lisesi olarak Dulkadiroğlu ilçemizde hizmet verecek."  
Editör: Haber Merkezi