Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının koordinasyonunda, Türkiye Belediyeler Birliği ve Keçiören Belediyesi işbirliğiyle gerçekleşecek  “Türkiye Engelsiz Yetenek Günleri” 8 Haziran’ da Ankara’da yapılacak.

Bir ilk olma özelliği taşıyan ve engellilerin birbirinden farklı sanatsal yeteneklerinin sergileneceği etkinlik, 81 ilden katılım ile gerçekleşecek. 7 Haziran tarihinde protokol ziyaretleri ile başlayacak etkinliğin yetenek sunumları 8 Haziran’da Altınpark Göl Tiyatrosu’nda düzenlenecek.

Engelsiz Yetenek Günleri ile engellerin yeteneğe engel olmadığına dikkati çekmek istediklerini vurgulayan Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Afşar Çelik, “İlk defa engelliler arası bir yetenek yarışması yapmak üzere harekete geçtik. Gördüğümüz yetenek programları hep engeli olmayanlar arasında yapılır. Biz de bakanlık olarak bu alanda bir farkındalık oluşturmak istedik ve ‘Türkiye Engelsiz Yetenek Günleri’ni hayata geçirdik. Projemize engelleri aşarak yöresel oyunlar, müzik, dans gibi sanat dallarında başarı gösteren gruplar büyük ilgi gösterdi” dedi.

Katılımcı olacak sanat topluluklarının birbirinden farklı hikayeleri olduğunun altını çizen Çelik,  şunları söyledi:

"Bu kardeşlerimizin yurt genelinden toplanarak Ankara'da yeteneklerini sergilemelerini sağlayacağız. Kimi kolbastı, kimi tangoda hünerlerini gösterecek. Yöresel oyunlara kendi yorumlarını ekleyecekler, bazısı ise izleyicileri mehteran coşkusuna dahil edecek. Böylelikle kendi imkanlarıyla sosyal, kültürel etkinliklere katılamayan dezavantajlı durumdaki gençlerin yapıcı ve dinlendirici faaliyetlerde bulunmaları kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak."

Çelik, ilkini bu pazar düzenleyecekleri etkinliğe geleneksel boyut kazandıracaklarını belirterek, "Yerel yönetimlerle sosyal alandaki işbirliğine önemli bir örnek oluşturan etkinlik ile engelllik alanındaki toplumsal farkındalığın artırılması ve engellilerin hayata bakış açılarının daha iyi anlaşılabilmesi mümkün olacak. Sosyal alanda yüksek bir duyarlılığa sahip olan halkımızın engellilerimizle birlikteliği ve etkinliğe katılımları engellilerimiz için önemli bir destek olacaktır" dedi.

Altınpark Göl Tiyatrosu’nda saat 13.00-18.00 arasında gerçekleşecek etkinlikte tüm iller katılım sağlarken, Alanya, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, İstanbul, Karabük, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mersin, Trabzon, Kocaeli, Aksaray, Ermenek ve Yalova'dan gelen ekipler gösteri yapacak.


Editör: Haber Merkezi