Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek her zaman hizmet anlayışlarının insan odaklı olduğunu belirterek “ bizim amacımız birlik ve beraberliği sağlamak. Bu anlayış ile de eğitim, spor, sosyal, kültürel ve fiziki alanlarda yeni projeler üretiyor, şehre ve Onikişubat ilçemize prestij kazandırıyoruz. Tabi önceliğimiz vatandaşımızın gelişimini sağlamak. Bunu da en iyi eğitimle yapabiliriz. Eğitimle gelişen bir Türkiye olacağız” dedi.

“Sosyal Etkinlik Merkezleri İle Eğitime Tam Destek”

Gelecek nesillerin önemine değinen Mahçiçek, “eğitim tabi ki önce aileden başlar. Bir ülkenin gelişim düzeyini en çok eğitim etkiler. Bu bağlamda biz gelecek nesillerimize destek olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Aynı desteği ailelerimizden de bekliyoruz. Çocuklarımızı doğru yönlendirip, eğitim konusunda desteklemek, onları başarıya götüren yolda kolaylık sağlayacaktır. Biz şuanda Sosyal Etkinlik Merkezlerimizle 591’i ortaokul olmak üzere toplamda 2400 üniversite sınavına hazırlanan öğrenciye ücretsiz olarak eğitim veriyoruz. Şu anda öğrencilerimiz bizden aldıkları bu eğitim desteğiyle sınava girmeye hazırlanıyorlar ve inanıyorum ki çok başarılı olacaklar.

“Model Proje Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor”

 Eğitime katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiğimiz ve model olan bir diğer projemiz ise Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor. Biz bu proje ile hem eğitime destek vermek hem de okuma oranını arttırmak istedik. 153 bin 500 kitap basımı gerçekleştirerek, sadece kendi ilçemizde değil, Kahramanmaraş’ta bulunan tüm öğrencilerimize bu kitapları 5’li ve 10’lu setler halinde dağıttık. Sonra öğrencilerimizi hem biraz okumaya teşvik etmek hem de ölçme ve değerlendirme yapmak adına kademe kademe bu kitaplardan sınava tabi tuttuk. İşin en güzel yanı projenin ilk sınavına hiçbir zorunluluğu olmadığı halde tam 88 bin öğrenci katılım sağladı. Ve bu 88 bin öğrenciden 3605 öğrencimiz başarı sağlayarak, final sınavına girmeye hak kazandı. Son olarak yaptığımız sınav neticesinde öğrencilerimize başarılarının karşılığını vermek adına ödüller verdik. Biz bu projenin sonunda tam 1,5 milyon okumayı hedeflerken, tam 1 Milyon 660 Bin okuma elde ettik. İşte bu bizim yıllarca verdiğimiz emeğin karşılığıdır. Bizler için bu sonuç bir gurur kaynağıdır. Bu vesile ile de öğrencilerimize ve ailelerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı Okuma Yazma Seferberliği projesine de destek verdiklerini belirten Başkan Mahçiçek “ okuma yazma bilmeyen hanım kardeşlerimiz kurslarımızda eğitim alıp başarı sağladılar. Bu bizler için bir guru kaynağıdır” dedi.

“7 güzel adamın şehrine 7 İmam Hatip Okul”

Konuşmasına 7 güzel adamın şehrine 7 İmam Hatip Okul projesinden de bahseden Başkan Mahçiçek “ 7 İmam Hatip Okulumuzla öğrencilerimize bir eğitim yuvası hazırlıyoruz. Haricinde yurtlar da inşa ediyoruz. Biz istiyoruz ki, öğrencilerimiz maddi faktörlere takılmadan sadece eğitimine odaklansınlar. Devletimiz bu bağlamda her türlü imkânı tanıyor ve bizleri de vesile ediyor.

Döngele, Dönüklü, Ilıca, Kale, Kurtlar, Tekir ve biri de merkezde olmak üzere 7 İmam Hatip Okulumuzdan 5 okulumuzun inşaat sürecini tamamladık. Aralarından bazılarını hizmete açtık. 2 okulumuzun da inşaat süreci şuanda devam ediyor. Kısa süre içerisinde de o okullarımızı öğrencilerimizin hizmetine açacağız” dedi.

“Kitaplar devletten, kırtasiye ve çantalar Onikişubat Belediyesi’nden”

Ayrıca Başkan Mahçiçek, “Kitaplar devletten, kırtasiye ve çantalar Onikişubat Belediyesi’nden sloganıyla 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında aile ekonomisine bir nebzede olsa katkı sağlamak amacıyla öğrencilere 48 Bin adet kırtasiye seti ve okul çantası dağıttıklarından da bahsetti.

DOKMER VE KIYAM İLE ENGELLER ONİKİŞUBAT’TA YOK OLACAK

Onikişubat Belediye Başkanı engelsiz bir yaşam için her alanda çözüm üretiyor. Kahramanmaraş’ta engelli bireylerin yüzünü güldürecek, onları hayata bağlayacak çok değerli iki proje de çok yakında vatandaşın hizmetine açılacak.

İlk olarak DOKMER (Down, Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi) projesinden bahseden Başkan Mahçiçek, bu tesis içerisinde eğitim hizmetlerinin de yer alacağını belirterek, “Down sendromlular ve engelli bireylerimiz için eğitim, kültürel ve sosyal alanda hizmet vereceğimiz bu tesisimizde Kahramanmaraş’ta büyük bir eksikliği gidereceğiz. Bireylerimiz bu alanda hem zihinsel hem de fiziksel becerilerini geliştirecek” ifadelerini kullandı.

Onikişubat Belediyesi’nin bakıma muhtaç engelli bireylerin sağlık, rehabilitasyon, eğitim, kültür ve sosyal aktivite ihtiyaçlarını karşılamak adına inşa ettiği bir diğer proje ise KIYAM (Kısa Süreli Engelli Yaşam Merkezi).

 Bu projede engelli bireylerin günlük bakım ihtiyaçlarını giderecekleri bir tesis inşa ettiklerini belirten Başkan Mahçiçek ”engelli bireylerimizin topluma kaynaşması, sosyalleşmesi ve özgüvenlerini kazanmaları adına hayata geçirdiğimiz bu yaşam merkezimize, 0-12 yaş, 13-18 yaş, 19 ve üzeri yaş kız ve erkek olmak üzere engelli bireylerimizi kabul edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“Onikişubat Belediyesi Bilgi ve Kültür Evleri İle Merkezdeki İmkanları Kırsala Taşıdı”

Eğitimin hayatın her alanında bulunması gerektiğini ifade eden Başkan Mahçiçek, şehir merkezindeki hizmetin aynısını kırsala taşıyarak, Bilgi ve Kültür Evlerini hizmete açtı. Sadece fiziki yatırım alanında hizmet vermeyip, sosyal, kültürel ve eğitim alanında kırsala eksiksiz imkânlar tanıyan Başkan Mahçiçek “ Köylerden dönüşen, 73 Mahalleden 62’sine bayan ve erkek mahremiyetine uygun, klimalı sistemi olan, düğün, nişan ve taziye gibi merasimlerde de kullanabilecek Bilgi ve Kültür Evleri Yaparak vatandaşımızın hizmetine açtık.” dedi.

Editör: Haber Merkezi