Karakoç, "Sayın Bakanım, değerli eğitimci arkadaşlarım. Rahman ve Rahim olan Allah'ın adına sığınarak sizleri Sütçü İmam'ın merkezinden, Edebiyatın başkentinden saygıyla, sevgiyle selamlıyorum " diyerek konuşmasına başladı. Bakan Selçuk "Hoş geldiniz Oğuz Hocam" diyerek karşılık verdi.

Karakoç, 41 yıllık eğitim hayatının sonun da emektar olduğunu, emekli olmadığını, her an eğitimin içinde bulunduğunu, Bakan Ziya Selçuk'un verdiği mesajları önemsediğini, anlamlı bulduğunu, ilk defa bir Bakanın emeklilere emektar diyerek değer verip bir araya getirdiğini, alandan geldiği için tüm öğretmen camiasının kendisini sevdiğini, özellikle güven duyduğuna işaret etti.

Karakoç, "Sizin şansızlığınız Sayın Bakanım, pandemi döneminde bakan olmanız, siz öğrencilerin ve öğretmenlerin sağlığını düşünerek, eğitime ayıracak vakti bulamıyorsunuz, sağlık bakanı gibi çalışmak zorunda kalıyorsunuz. İnşallah bu olumsuzluk biter ve yapmanız gerekenleri hayata geçirirsiniz.

Sayın Bakanım öğretmenin emeklisi olmaz, öğretmenin emekliliği ancak mezar da başlar, Allah sizlere ve tüm eğitimci arkadaşlarıma sağlıklı uzun ömür versin. Ben 1977 yılı Kasım ayında ilk defa göreve başladım, 2 yıl öncede devlet görevinden ayrıldım, yani emaktar oldum, emekli olarak kendimi görmedim. Meslek hayatımın son 15 yılında Milli Eğitim Basın Yayın Koordinatörü olarak görev yapmıştım. O nedenle önceki ve şuan görevde bulunan milli eğitim müdürlerimizin bilgisi dahilinde gönüllülük esası doğrultusunda yine kurumumuzun sosyal, kültürel faaliyetlerini haberleştiriyorum, eğitimimize katkı sunmaya çalışıyorum.

Sayın Bakanım, şu anda konuşmamı Onikişubat Akedaş İlkokulundan gerçekleştiriyorum, okul Müdürü İsmail Kazancı bey, geçmişte Üniversite yıllarında sizin öğrencinizmiş, eğer uygun görürseniz kendisi de sizinle görüşmek ister" Bakan bey memnuniyetle diyerek, müdür İsmail Kazancı ile de bir süre sohbet etti, güzel bir nostalji yaşandı.

Böyle bir programa katılmaktan mutlu olduğunu dile getiren Karakoç, yaşayan eğitimcilere sağlık, başarı, vefat edenlere de rahmet dileyip, saygı ve sevgilerini sunup konuşmasını tamamladı.

Bakan Ziya Selçuk ise , "eğitim meselesi salgın bittikten sonrada telafi eğitimi, eğitim kayıplarının giderilmesi, çocukların daha iyi ortamlarda yetiştirilmesi olarak devam edecek, işimiz salgın bitince bitmiyor daha hızlı bir şekilde de devam edeceğiz, biliyorsunuz eğitim uzun soluklu bir iş Allah'ın izniyle gerekenler yapılacaktır. Teşekkür ediyorum, öğretmen arkadaşlarımıza da selamlar" dedi.

Editör: Haber Merkezi