Vali Şükrü Kocatepe ile iş adamı ve AKEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Öksüz arasında Valilik Makamında imzalanan protokol ile Üngüt Mahallesi'nde inşaatına başlanacak olan 10 dönümlük arazi üzerine yaptıracak 32 derslikli ilk ve ortaokul 2015 eğitim ve öğretim yılında hizmete girecek.

Protokol töreninde konuşan Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, kentte inşaatı devam eden 1600’ün üzerinde derslik bulunduğunu ve 2015 eğitim ve öğretim yılında eğitimde rahatlama olacağını belirterek, “AKEDAŞ Yönetimi, Üngüt’te 10 dönümlük bir arsa üzerinde 2 bloktan oluşan ilk ve ortaokul binaları yapmayı kararlaştırdılar. Biz de protokol münasebetiyle bir araya geldik. Bildiğiniz gibi zaten KİPAŞ bundan önce 2 okul Milli Eğitimin hizmetine sunmuştu.

Ben göreve başladıktan sonra 36 ya da 37’inci protokol. Dolayısıyla 500’ün üzerinde derslik kattılar Kahramanmaraşlı işadamlarımız, sanayicilerimiz ve hayırseverlerimiz. Bu vesileyle Hayırseverlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş’ta bazen 60, bazen ise 70’li rakamlarla ifade edilen sınıf mevcutlarımız artık 30’a düştü. Devam eden 130 civarında inşaatımız var ve toplam 1600’ün üzerinde derslik inşaatımız devam ediyor. Geçen yıl bu hamlemizin zirvesindeydik malumunuz. Şu anda devam eden inşaatlarımız 2015 yılında bitecek ve bugün protokolünü yaptığımız bu okulumuz da 2015 yılında hizmete girecek. Dolayısıyla 2015 yılı çok daha rahatlama yılı olacak” dedi.İşadamı ve AKEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Öksüz “Burada çok hayırlı bir iş için toplandık. AKEDAŞ Kahramanmaraş’a bir eğitim tesisi kazandırmayı düşündü. Tabi burada değerli Valimizin başlatmış olduğu bir hamle var. Onun yaptığı işler bize de heyecan veriyor. Biz de bu hamleye, yeni bir okulla katkı sunmak istedik. Şehrimizin hızla gelişen Üngüt bölgesinde 2 bloktan oluşan 32 derslikli okulu inşallah yapacağız. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Şükrü Kocatepe ile AKEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Öksüz ve AKEDAŞ yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdulkadir Kurtul,  32 derslikli okul protokolünü imzaladı.

Valilik Makamında düzenlenen protokole Vali Şükrü Kocatepe ile işadamı Hanifi Öksüz, AKEDAŞ yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdulkadir Kurtul’un yanı sıra Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sayim Ata katıldı.






Editör: Haber Merkezi