İki gün süren ve iki bin civarında meraklının ilgi gösterip ziyaret ettiği etkinliğin kapanış törenine  KSÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ali Koç, MKÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ertuğrul Baltacıoğlu, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Selahattin Serin, KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mahmut Kemal Kıymık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Nesih Tanrıverdi, KTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serdar Zabun, KTSO Meclis Başkan Vekili Şahin Balcıoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Şener Yener, Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Akademisyenler, iş adamları ve öğrenciler katıldı.

Toplam 56 projenin sergilendiği Proje Pazarında değerlendirme komisyonu tarafından yapılan değerlendirmede Somut Ürün dalında 3, Uygulanabilir Fikir dalında 3 projeye ödül verilirken 10 projeye ise mansiyon ödülü verildi. Ödül töreninden önce Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Selahattin Serin tarafından konferans verildi. Prof. Serin: “Böyle birbirinden güzel projelerin sergilendiği yerde gönül isterdi ki yaklaşık, 350-400 iş adamı olan Kahramanmaraş’tan en azında 100-150 iş adamı bu salonda olsun” diyerek başladığı konferansında Üniversite ve Sanayinin neden işbirliği halinde olması gerektiği, AB şirketlerinin sentezlenmesi gerektiği, Lisans ve Doktora öğrencilerinin desteklenmeleri ve Ar-Ge personeli olarak istihdam edilmeleri gerektiği ve yerli patent sayımızın artırılması gerektiği hakkında bilgiler verdi. Prof. Serin: “ ABD Üniversite ve Sanayi işbirliğini çok eskiden başardığı için bugün dünyanın süper gücü, çünkü şunlar hiçbir zaman unutulmamalıdır. 1- Dünya’da bilgilerin yüzde 99’u üniversitelerde üretilmektedir. 2- Gelişmiş ülkelerde üretilen bilgi uygulamaya aktarılmalıdır. 3- Üniversite-Sanayi-Kamu İşbirliğini kuramamış ülkeler gelişmemiş ülkelerdir. 4- Gelişmiş ülkeler kendi teknolojilerini üretebilen ülkelerdir. 5- Gelişmiş ülkelerde üç gelişmiş sektörden biri kimya sektörüdür” dedi.

Teşekkür için kürsüye gelen Organizasyon Komisyonu Başkanı Elbistan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Hanifi Binici ise: “Bize bu organizasyonda her türlü desteği veren Rektörümüze, Dekanımıza, Ticaret Sanayi Odamıza, İnşaat Mühendisleri Odamıza, TÜBİTAK’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederken tek bir cümle söylemek istiyorum, Satıcılar burada peki alıcılar nerede” dedi.

KTSO Meclis Başkan Vekili Şahin Balcıoğlu ile KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mahmut Kemal Kıymık’ın kısa teşekkür konuşmalarının ardından yapılan ödül töreninde Somut Ürün dalındaki birinciye KSÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, ikinciye MKÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ali Koç, üçüncüye MKÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ertuğrul Baltacıoğlu, Uygulanabilir Fikir dalındı birinciye KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mahmut Kemal Kıymık, ikinciye İMO Başkanı Şener Yener, üçüncüye KTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serdar Zabun tarafından ödülleri verilirken, mansiyon ödülüne layık görünenlere ise ödülleri Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Selahattin Serin ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Nesih Tanrıverdi tarafından takdim edildi. Tören sonunda fuaye alanında toplu fotoğraf çektirildi.









Editör: Haber Merkezi