Pazar Günü 14. Bölge Kahramanmaraş Eczacılar Odası seçime gitti. Mevcut Başkan Mustafa Hüdayioğlu ve B. Murat Aras bu seçimde yarıştı.

Yazımın başlığında “Eczacılar Odası’nda Aras Dönemi Başladı” dedim. Çünkü Aras, 10 dönemlik yani 20 yıllık süregelen bir devri kapattı.

Eski Başkan Hüdayioğlu, kızının rahatsızlığı sebebiyle seçime katılamadı. Hüdayioğlu’na geçmiş olsun dileklerimle birlikte, kızına acil şifalar diliyorum, inşallah bir an önce sağlığına kavuşur. Aynı zamanda 20 yıllık hizmeti içinde teşekkür ediyorum, neticede hepimizin ortak paydasının Kahramanmaraş olduğuna inanıyorum.

Evet, Aras Dönemi başladı dedik. 20 yıllık bir yapıyı değiştirmek hiçte kolay değildi doğrusu.

Sayın Murat Aras’ı çok yakından tanıyan biri olarak, kendisinin bu görevde çok başarılı olacağına inanıyorum. O gerçekten Türkiye ve Kahramanmaraş sevdalısı ve her şeyden önemlisi insanları seviyor.

Aras, eczacılık mesleğinin yanı sıra tam anlamıyla on parmağında on marifet olan ender insanlardan biri. Sürekli kendini yenileyen, araştıran, sorgulayan, sorumluluk bilincini taşıyan ve gereklerini yerine getiren biri.

Kendisinin siyasette de mutlaka yer almasına inandığım biriydi. Şimdiye kadar olmadı ama önümüzdeki süreçte neden olmasın? Çünkü böylesine dolu, proje üreten, ufku açık, donanımlı insanların, gerek siyasette gerekse de STK’larda yer almasına ihtiyacımız var.

Sayın Aras’ı tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyorum.