Türkiye de satılık kalemler, Gazeteler, İnternetler, Facebook, sosyal medya ve uydurma haber yapanlar var.

CHP, İP vekillerin İMF ile görüşme fotoğrafları ortaya çıkması ile Türkiye gündemi değişti.

Biraz geriye gitmek istiyorum:

31.1.2019 yeniçağ Gazetesi Ahmet Takan: “ Türkiye İMF den 220 Milyar Dolar Borç Para istiyor!” başlığı ile çıkıyor.

Şubat 2919 ilk gününden başlayarak gazetelerde internet haber sitelerinde, CHP ve İP tarafından şu bilgiler paylaşılıyor: Türkiye IMF Den Borç Alacak Mı, IMF İle Anlaşma Olursa Dolar Ne Olur? , soruları soruluyor.

Şubat 2019 gündemi bu olunca: kamuoyunda dillendirilen "Türkiye İMF ile anlaştı" iddiaları üzerine Bakan Berat Albayrak açıklama yaptı.

01 Şubat 2019 Cuma Türkiye İMF den borç alacak söylentileri gündemi meşgul etmeye devam ederken seçimden sonra İMF den borç alacağı iddiaları bugün Berat Albayrak tarafından yalanlandı.

Türkiye İMF'den Borç Alacak Mı? Uluslararası Para Fonu İMF ile Türkiye arasında yeni bir borç pazarlığı yapıldığı iddiaları gündeme adeta bomba gibi düşmüştü.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak açıklama yaparak kesin bir dille iddiaları yalanladı.

CHP ve İP ise Türkiye İMF den borç alıyor diyerek rakamlarda verdiler 220 Milyar Dolar Borç alındığını söylediler.

Geliyoruz 21 Eylül 2019 gününe:

CHP'li Öztrak ve İP'li Yılmaz'ın IMF yetkilileriyle gizli görüşmesi ortaya çıktı, hem de Ankara da bir otel de görüşmeleri Fotoğraflarla ortaya çıktı.

Önce Gazeteler haber yaptırılan sonra da İMF ile görüşen, CHP Sözcüsü Faik Öztrak ile İyi Partili eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın IMF yetkilileriyle gizli toplantısı ortaya çıktı.

Tarihe bakıyorsun, söylemlere bakıyorsun: haberleri gazetelere servis edenlere bakıyorsun aynı gün!

Düşman dışarda aramaya gerek yok, birde bizde buna inanan, İMF üzerinden o günlerde Sürekli hükümette vurmaya çalışanları unutmadım.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ile İyi Partili eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın IMF yetkilileriyle gizli bir toplantı gerçekleştirdiği ortaya çıkıkması ile Türkiye de oyunun aynı olduğunu bir kere daha gördük.

Ankara da bir otelde gizli toplantı resimlenmiş bugün ortaya çıktı. Tarih aynı tarih..Otele ilk gelen isim CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak… Daha sonra da İyi Partili eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın arabası yanaşıyor. Öztrak ve Yılmaz el sıkışarak toplantının yapılacağı Hilton Otel'e giriyorlar. Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Refet Gürkaynak da toplantıya katılanlar arasında... Kendilerini içeride Ağustos 2018'de IMF Türkiye Temsilciliği görevini devralan Ben Kelmanson karşılıyor ve özel toplantı odasına alıyor.

ALGI OPERASYONU MU?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, İyi Partili Durmuş Yılmaz ve Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Refet Gürkaynak'ın IMF'yle kapalı kapılar ardında gerçekleştirdiği görüşmede, Türkiye ekonomisi aleyhine algı operasyonu yaptığı iddia ediliyor.

IMF HEYETİNDE KİMLER VAR?

Peki görüşmede kimler var? Sayalım: Poul Thomsen (IMF Avrupa Birimi Direktörü), Donal McGettigan (IMF Türkiye Masası Şefi), Ben Kelmason (IMF Türkiye Yerleşik Temsilcisi), Vincenzo Guzzo (IMF Uzmanı), Alex Culiuc (IMF Uzmanı), Brett Rayner (IMF Uzmanı), Sn. John Hooley (IMF Uzmanı), Jochen Andritzky (IMF Uzmanı), Mike Moore (IMF Uzmanı), Recai Cecen (Yerleşik Temsilcilik Ofisi-Kıdemli Ekonomist) ve İpek Akçayoz (Yerleşik Temsilcilik Ofisi-Ekonomist).

O gün bu olanlara inanarak: Berat Albayrak ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile alakalı sözler söyleyenler: Haydi gidin helallik dileyin de yiğit olduğunuzu görelim..

Türkiye de Basın Yayın yolu ile yalan haber yayarak kim kime hizmet ediyor kararı siz verin, düşmanı dışarda aramaya gerek yok

İyi günler…