Tarihi çok eski olan Kahramanmaraş’ın Hartlap-Döngele Köyü (Mahallesi) arasında kalan bölgede 10 yıldan beri termal otel kurmak için çalışan Ali Rıza Kısakürek’ten söz etmek istiyorum.

3 yıl önce açılan otel bugün hak ettiği yere doğru geliyor.

Üstad Necip Fazıl Kısakürek, amcaoğullarından Ali Rıza Kısakürek zorlu mücadele vererek ortaya çıkardığı Orkis Otelde önceki gün akşam ailecek kaldık.

İkindin üzeri düşen yağmur mis gibi toprak ve firez kokusunu bize getirirken bize temiz bir hava verdi.

İz bırakanlar deliler galiba!

Dağın başına otel yapmak ve onu çalıştırmak kolay değil.

Orkis Palace Termal Otelimiz.

Binevler bölgesinden baktığın zaman güneşin battığı yerde çıkan sıcak su: Tarih doğa ve şifayı bir arada barındırabilen ender yerlerden birisi olan Döngele Mahallesi Kahramanmaraş`ın 52 km batısında bulunmaktadır. Sır barajının yapılması ile sular altında kalan Döngele Kaplıcaları yapılan çalışmalar sonucunda yeniden faaliyete geçirilmiştir.

1990 yıllara kadar faaliyette olan Etilerden kalma Döngele Kaplıcası Sır barajı rezervuarında kalmıştır. Sahanın 10 km batısında Başkonuş milli park alanı bulunur. Sır barajı gölünün su sporları potansiyeli de bölgenin turizme açılması ve yatırımların gelmesi ile ortaya çıkacaktır. Bölgenin turizme açılması ile son zamanlarda daha da popüler olan sağlık turizmi açısından suyunun özellikleri ve konumu ve eşsiz doğal güzellikleri ile yeni bir turizm merkezi olması beklenmektedir.

Hitit ve Roma döneminde, Dulkadiroğlu Beyliği, Osmanlı İmparatorluğu döneminde kaplıca olarak kullanılan: Tarihi hamam, özellikle suyunun içilebilir kalitede ve şifalı olması nedeni ile bölgesinde ünlü olan tarihi Döngele kaplıcasından, Sır barajı rezervuarında kalması nedeniyle 20 senedir yararlanılamamaktaydı. 2010 yılı içerisinde özel teşebbüs tarafından Döngele jeotermal kaynağının tekrar kullanıma sunulabilmesi gayesiyle yapılan etüt çalışmaları sonucunda vurulan sondajla temin edilen minimum 30 L/sn (şu an ki motor kapasitesi) debideki bölgeye tekrar canlılık verecek olan sıcak su, tesislerin ihtiyacının karşılanacağı kaynağı oluşturur.

Orkis Palace Termal Otel de standart oda

30 m² genişliğindeki standart odalarımızda 1 çift kişilik yatak veya 2 tek kişilik yatak olarak konaklama imkânı bulabilirsiniz. Odalarımızda; klima, emanet kasası, minibar, TV, telefon, Wi-Fi, saç kurutma makinesi, duşlu banyo bulunmaktadır.

Aile odası

48 m² genişliğindeki aile odaları ara kapı ile ayrılan 2 odadan oluşmaktadır. Birinci odada 1 çift kişilik yatak, ikinci odada 2 tek kişilik yatak mevcuttur.

Orkis Termal bölgenin en güzide tesisi olarak inşa edilirken, Gaziantepli Ökkeş ağabeye sorduk: “Personel eğitimine ağırlık verilmekte: Personel oldukça ilgili. Kaplıca oteli bölgelerinde yetişmiş personele rastlamak zor oluyor. Yemeklerini beğendik. Süit odada çocuklarla kalmıştık. Oda wc si cam ile bölünmüş. Rahatsız ediciydi bizim için. Aile olanlar aile süitini talep etmeli bu nedenle. Oda temizliği, havuz temizliği iyi. 5 yıldızlı otel kalitesinde. Aqua çok güzel. Açık alanda ama. Bir gün yağmurluydu, kullanamadık. Ve aqua kısmı karma. Belki sadece bayanlar için bir saat ayarlanabilir miydi havuzun suyu Kozaklı Kaplıcalarına göre ılık. Bence bu kullanımı kolaylaştıran artı bir özellik. Canlı müzik solistinin performansını beğendik. Çevre doğası harika. Gezmek için ayrı vakit ayırmalı,” diyor.

Termal turizmin yeni adresi Döngele Kaplıcaları

Kahramanmaraş Döngele Mahallesi'ndeki kaplıcaları ile Türkiye'nin en sağlıklı ve çok tercih edilen sağlık turizm merkezleri arasında yer aldı. 2018 yılında en beğenilen termal tesisler içinde yer alan Döngele Termal Tesisleri 2019 yılında da ülkemizin birçok farklı bölgesinden turist çekmeye devam edecek.

Süleymanlı-Zeytin bölgesi ile birlikte yeni tesislerimiz Kahramanmaraş Turizmine özellikle EXPO 2023 için çok önemli bir yatırım.

Kahramanmaraş hayırlı olsun diyorum.

Gazeteci arkadaşlarımız aileleri ile birlikte bir gün konaklama yaptığımız Orkis Termal tesislerini haberlerimiz ve köşe yazılarımızla anlatmaya devam edeceğiz.

İyi günler.