Doktor ve hastane çalışanlarına saldırıları ! Basın körüklüyor olabilir mi ?

Doktorlara Saldırı ve gelen ölüm olayları ! doktor öldüren akli dengesi bozuk kişileri kahraman yapıyor mu ?

4 yıl ilk okul, 4 yıl orta okul, 4 yıl lise, Fen Lisesi hazırlık 5 yıl, Tıp Fakültesi bir yıl yabancı dil, 6 yıl normal süre tam 25 yıl bir çocuk okuyarak doktor oluyor.. bir de buna uzmanlığı eklediğimizde en erken 30 yıl..

Sonra bir katil çıkıyor: 30 yıllık birikimi bir çırpıda yerle bir ediyor.

Bende soruyorum: Devletim 30 yıl yatırım yaptığın bu doktor denen makine bu kadar ucuz mu ki ! sen bunu bir çırpıda kara toprağa veriyorsun ?

30 yıl okut sonra bir saniye de kara toprak !..

Bir defa : Doktorlar insan öldürmek için değil yaşatmak için vardır..

Veteriner hekim hayvanları yaşatmak için vardır.

Diş hekimi insanların sağlıklı yemesi için vardır.

Sağlık çalışanları ise : İnsanları sağlıklı mutlu etmek için vardır.

Diğer bir konu : Doktorlar , Türkiye de ay küsü , zeka yapısı en güçlü olan, toplumun en zeki insanlarıdır.

Binlerce ilacın ismini, neyin neye yaradığını ezberleyeceksin , hastana ona göre ilaç yazacaksın bu kolay bir iş değil, biz on arkadaşımızın ismini bile ezberleyemiyoruz!

Bizim doktor : Benim ses tonumdan telefonda , ona doğru söyleyip söylemediğimi hemen anlar, Baba hastamınsın yoksa der, ben değilim derim ama o bilir.

Devletin yaptığı yatırım bir yana anne ve baba olarak bizler bir doktor için Uzman Hekim oluncaya kadar sürekli yatırım yapıyoruz.

Doktor: bir yandan hastasına şifa verinken, diğer yandan ise : Hazırlık ile 7 yıl, sonra uzmanlıkları 4 yıl , sonra kongre ve eğitim seminerleri ile ölünceye kadar sürekli kendini yenileyen eğitim alan insanlardır…

Son olarak İstanbul da öldürülen doktorumuzdan sonra : Türkiye genelindeki sağlık çalışanları, Tabip odaları seslerini yükseltmeye başladı..

Belki önümüzdeki günlerde : İş bırakma eylemi kapsamında tüm sağlık çalışanları sahaya ine bilirler ki : haklı olduklarına inanıyorum..

Devletimiz 30 yıllık eğitimin bir değeri olduğunu görmeli ve gerekli güvenlik tedbirlerini almalıdır.. Türk Ceza Kanunu da Doktorlar için özel kanun çıkarılmalıdır..

Sağlık Bakanlığı artık bu işe bir dur demeli, Türkiye’nin değerlerini korumak için gereken önlemleri almalıdır.. Doktora karşı suç işleyen en ağır şekilde cezalandırılmalıdır..

Benim gözlemlediğim: doktorlar da çalışma güvenliği için taleplerini iletmek üzere bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklar gibi duruyorlar..

Okulların kapısında : Jandarma ve Polis var !

Hastanelerin kapısında da yeterince Polis olmalı, doktorlara birinci derecede koruma yapılmalıdır..

Doktora karşı suç işleyen : Hasta ve yakınları en ağır şekilde cezalandırılmalıdır..

Sayın Başkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , sağlık çalışanlarının sesine kulak vermeli, Allah gerek etmesin ama : Hastane ve Doktorun her insana birgün gerek olacağını gerçeğini görmelidir..

Hastanede dayak yiyen Doktor ve Sağlık çalışanı değil: “ Sağlıkçıya değil, katillere barikat”, ediyor sloganlarını görmesi gerektiğini düşünüyorum..

Dün Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Dr. Harun Çetin , yönetimi ve bir gurup doktor arkadaşımızı son İstanbul cinayetinden dolayı bir basın toplantısı yaptı..

Doktorların öldürmek için yemin etmediğini , şifa vermek için yemin ettiğini bu sebeple artık "Şifa veren eller sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor" sloganı ile doktorların korunması gerektiğini dile getirdi.

Ülkemizin güçlü yarınlara daha sağlıklı bir toplum temelinde ulaşabilmesi adına, hekiminden ebe ve hemşiresine, eczacısından teknisyenine ve memuruna yaklaşık 700 bin kişilik çalışanıyla sizlerin sağılığı için emek veren büyük bir aile olan Sağlık çalışanları mutlaka en üst düzeyde koruma altına alınmalıdır..

Aksi halde : Bizler gazeteci olarak vahşice katledilen doktor ve sağlık çalışanlarının, farklı bir boyut kazanan saldırılardan 'Sağlık ve şiddet' kelimelerinin sıkça yazmaya devam ederiz

Burada öldürülen doktorlar ve sağlık çalışanlarının geride bıraktığı gözü yaşlı annesi babası, eşi ve çocuklarını da artık birini düşünmesi gerekir..

Bu konuda güvenlik limitleri üst düzeye çıkarılacaktır, sağlık çalışanlarına karşı suç işleyenlerin en ağır şekilde cezalandırılması gerekir..

Aksi halde böyle devam ederse: Yakın da bizi tedavi edecek doktor bulamayız..

Bugün : Doktorlar hakkında açılan davalar sebebi ile : Genel Cerrah , Kadın Doğum, Çocuk, Beyin, Kalp velhasıl ölüm olan bölümler için en zeki doktorlarımız , uzmanlık tercihi yapmayarak, Fizik tedavi gibi, bölümleri tercih ediyorlar..

Yasal düzenleme yapılmazsa : yakında genel cerrah başta olmak üzere ölümlü vakaların olduğu bölümler için doktor ve sağlık çalışanı bulamayacağız bunu da Sağlık bakanlığının artık görmesi gerekir..

Saldırıya uğrayarak şehit olan doktorlarımıza Allahtan rahmet diliyorum..

Ailelerine sabır diliyorum..

İyi günler..