Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e  17 Temmuz 2016 da verdiği talimatla FETÖ İslam dinine verdiği zararın raporu çok özet 160 sayfalık bir kitap olarak çıktı.

    
Diyanet işleri Başkanı Mehmet Görmez, dün basın toplanıtısı ile bu kitabını tanıtımını yaptı..

    
Haberi ve kitabın tamamı yayında merak edenler okuya bilir ama benim ilk dikkatimi çeken sapıklığı ise :

    
ALLAH ILE GÖRÜŞME İDDIALARI

    
Fetullah Gülen FETÖ :  “Caminin Kürsüsünde Allah Vardır, cemaatin a
rasında Muhammed Mustafa Vardır”

Gülen 26.11.1989 tarihli Hisar Camii’nde yaptığı bir konuşmasında İslam inancıyla bağdaşması asla mümkün olmayan şu ifadelere yer vermektedir:

    
“Mümin mabede adımını attığı andan itibaren orada gerçekten 
kime ta’zim yapılacak, onun mehabet ve mehafeti altına girer. O meclis öyle bir meclistir ki o meclisin kürsisinde artık bakan, gören, duyan, her şeyimize nigehban olan (haberdar olan) Allah vardır. Ve eğer saflarınızın arasında dolaşan birisi varsa, yukarılardan ona müsaade edilmişse o da kendisi ile alakalı her toplantıda bulunup toplantıyı şereflendirmek için bulunan, gönüllerimizin sultanı, gönüllerinizin sultanı, insanlığın efendisi Hz. Muhammed Mustafa vardır. Ve sizi böyle bir mülahaza altında, camide hatırlatacağım, çağıracağım, davet edeceğim gibi ukalaca şeylerden kaçınarak, sizi, böyle bir tablo karşısında camide bulunduğunuz şeyleri takdire davet ediyorum. Kalpleriniz, benim anlayış ve idrakimin çok üstünde bunu takdir ediyordur zannediyorum. Onun için hoca da girse, devlet başkanı da girse, başbakan da girse; burada bizim kalplerimize saniyede, yetmiş defa nazar eden Allah var celle celalühü! Ve burada O’nun gözünün içine bakan, O’nun cemâl-i bâkemâlini müşahade eden Hz. Muhammed Mustafa vardır. Çünkü cemaat, onun cemaatidir, çünkü sultan odur, çünkü sikkeyi basan odur; tuğrayı kesen odur.” (Görüntülü Vaazlar 1-Hisar 1, Kutsilerin Takvası, dk. 10:40-12:00).


Bu konuşmada başlıca üç sakıncalı söylem yer almaktadır:


1. Gülen’in konuştuğu kürsüde Allah vardır.

2. Peygamber Efendimiz, Allah’ın gözünün içine bakmaktadır.

3. Hz. Peygamber, Gülen’in hitap ettiği cemaatin arasındadır.


Gülen’in konuştuğu kürsüde Allah’ın bulunduğu iddiası Yüce Allah’a mekân isnat etmek

anlamına gelir. Yüce Allah “mekândan münezzeh” olduğu için O’na mekân isnat

eden söylemler kullanmak İslam inancına kesinlikle aykırıdır. 


FETO7+.indd 14 25.07.2017 17:16:48


I. BÖLÜM GÜLEN’İN KENDİSİNİ TAKDİM ŞEKLİ 15


Hatta bazı Hanefi âlimler, 
“Allah semadan ve arştan bizi gözlemektedir.” ifadesini kullanmanın bile sahih Allah tasavvuruyla bağdaşmayan, kişinin imanını zedeleyen bir davranış olduğunu ifade etmişlerdir. (Yahyâ b. Ebû Bekr el-Hanefî, Kitâb fi Beyâni’l-İ’tikâd, s. 18). Buna rağmen örgüt lideri, inanç bakımından risk taşıyan, kişinin imanını tehlikeye sokan bu ifadeleri pervasızca, kitleleri etkilemek için kullanmış; onun tarafından Allah, –hâşâ– cami kürsüsüne yerleştirilmiştir. Allah’a göz isnad edilmesi ve Hz. Peygamber’in onun gözünün içine baktığının ileri sürülmesi Yüce Allah’ı cisim olarak düşünen veya O’na cismanî özellikler nisbet eden tam bir ‘Mücessime’ ve Allah’ı yaratıklara benzeten ‘Müşebbihe’ tavrıdır. Sapkın dinî anlayışlara sahip bu grupların (fırak-ı dâllenin) söylemlerinin örgüt lideri tarafından özensizce, cemaate nüfuz etmek için kullanılması onun ya bilgisinin ya da dinî duyarlılığının eksik olduğunu açıkça ortaya koymakta; daha yerinde bir ifadeyle, iman esasları dâhil hiçbir kutsal değeri istismar etmekten çekinmeyen cüretkâr tavrını gözler önüne sermektedir.


Hz. Peygamber’in Gülen’in konuştuğu cami cemaatinin arasında olduğu iddiası ise 
kendini yüceltme adına sarf ettiği dinî ve hissî dayanaktan yoksun bir hezeyandan ibadet olup, sapık düşünceleri kitap içinde genişçe yer alıyor..


İyi günler..