İstihdamı artıralım diyerek: 9 ay avanta maaş alanlar, yalaka ve takla atarak belediyelere girip, belediyeye uğramadan maaş alanlar, Girişimcilik kursu ile 50 bin TL ile 150 bin TL arasında hibe avanta alıp yiyenler, Konkordato  ilan ederek, Devletin kasasından Milyonları götürenleri görünce içim yanıyor !..

     Üretim yapılması için kurulan fonları: Siyasi forslarla soyanları görünce:

     Aklıma, Kıvırcık Ali’nin sözleri geliyor:

     Yanıyor da güzel anam yürek kanıyor

      Şeref ekmek bulamazken şerefsiz butu

      Götürdükçe ciğer aney içim yanıyor

      Yanıyor da güzel anam yürek kanıyor

     Sevgili dostlar: böyle yağma devam ederse bu ülke batar !

     Bunu çıkıp birinin, eğmeden bükmeden Sayın Cumhurbaşkanına söylemesi gerek.

     49. defa Muhtarlarla toplantı yapan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir sefer de Anadolu Basın ile külliyede toplantı yapsa memleketin ahvalini uzun uzun anlatırdım..

     Herkesin gözü devlette: Devleti nasıl soy arızın hesabı yapılıyor.. üretim yok, tüketim çok, posta ile gelen çin malları ile esnaf inim inim inliyor 2019 yılında çok kapanacak esnaf var, gümbürdeyecek inşaat firmaları var.. batıyorum yalanı ile devleti soyacak var !..

     Üretim yapan atölyeler bir bir kapanıyor, üretim yapan iş yerlerinden işçiler çıkarılıyor, üretim bitiyor, tüketim son hızla artıyor, bunu anlatacak , beni dinleyecek birini bulamıyorum, ekonomi çok iyi gitmiyor.. Tüm bunları görünce ciğerim yanıyor..

      Burada dost bildiğin anam ısırgan otu

      Elini tuttun mu bil ki elin yanıyor

      Şeref ekmek bulamazken şerefsiz budu

      Götürdükçe ciğer aney içim yanıyor

      Yanıyor da güzel anam yürek kanıyor, yanıyoruz , yanıyorum, sizde yanacaksınız !..

      Kahramanmaraş’ın yiğit evladı Aşık Mahsuni Şerif yıllar önce bir türkü söyledi. O gün o Türküyü Almanya ve Gurbette gidenler için söylemişti.. aç ve perişan vatandaş için söylenmişti.

      Ya bugün : Ben de o türküyü tersine çevirdim..

       Bakın ortaya ne çıktı..

       Devletin sırtından doyan doyana

       Bunu gören Yürek Nasıl Danaya

       Devlet Muhtaç olmuş kuru soğana

       Bilmem söylesem mi ? söylemesem mi ?

       Türkiye Cumhuriyeti Devletini: bir tarım politikası ve üretim kotası olmadığı için : bir yıl Soğan para eder, bir yıl Patates, bir yıl karpuz bulunmaz, bir yıl çöpe gider böyle bir devlette soğan 5-7 TL olur , devlet kuru soğana muhtaç olur.. bunu söylersek suç olur mu ?

       Allah bize iki göz vermiş !  gör diye, bir de beyin “Bilgisayar gibi beyin “ vermiş düşün de gör algıla diye.. bize de gördüklerini yaz diye beyin vermiş.. !

       Mevlam Gör Diyerek İki Göz Vermiş

       Bilmem Ağlasam mı ? Ağlamasam mı ?

       Dura Dura Bir Sel Oldum Erenler !

       Bilmem Çağlasam mı Çağlamasam mı, diyor ya büyük usta Aşık Mahsuni Şerif, bizde gördüklerimizi yazsak mı ? yazmasak mı ? bilemiyorum.. yüreğim yanıyor, ciğerim kanıyor acıları gördükçe isyan ediyorum..

      Mahsuni şu sözleri:

      Mahsuni Şerifim Dindir Acını

      Bazı Acılardan Al İlacını

      Pir Sultanlar Gibi Dar Ağacını

      Bilmem Boylasam mi ? Boylamasam mi ?, diyor ya  bizde doğruları söylediğimiz için dar ağacını boylar mıyız ? bilemiyorum !..

     Üretim yok. Tüketim alabildiğine artık, üstelik lüks tüketim ve sürekli yurt dışından ithal mal geliyor, Çinden posta ve kargo ile sürekli ülkemize mal taşınıyor , paralarımız yurt dışına gidiyor..

     Resimiz, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan külliyede toplumun her kesimini ağırlıyor ama , Anadolu basınına halen sıra gelmedi.. Muhtarlarımıza 49. Defa toplantı yapıldı biz gazetecilerle bir defa bile toplantı yapılmadı.. Geçenlerde yazmıştım, Gazeteciler Muhtar adayı olmalı diye , bu sözümü yenileyerek yeni bir yıla giriyoruz..

     2018 yılında devleti soyan soyana idi..

     2019 da kimler soyacak bakalım

     Yatmaya, tüketmeye, devleti batırmak için elimizden geleni yapmaya devam (!) diyerek umutlu değilim ama “iyi günler” diliyorum..