Bugün: Kahramanmaraş hava limanı, daha doğrusu, Devlet Hava Meydanlarını yazacağım!

Kahramanmaraş Hava Alanı denildiği zaman halkımızın genel anlamda anladığı: Türk Hava Yolları! Yani hava alanı demek Türk Hava Yolları demek olarak bilinir, bu yanlışı düzetmek istiyorum.

Oysa: o hava alanını bir sahibi var!

Kısa adı DHMİ olan Devlet Hava Meydanları İşletmesi Kahramanmaraş Müdürlüğü var buranın da bir çalışkan müdürü var. Kezban Emel Macit Hanım var, müdür yardımcıları var ve personelleri var! 7/ 24 açık bir hava limanı için çalışıyorlar.

Kahramanmaraşlı, Anadolujet, Borajet, THY, Pegasus, Atlasjet uçaklarını biliriz.

Borajet, Anadolu Jet Ankara uçuşları ile Kahramanmaraş’a merhaba derken, Atlasjet, Pegasus, THY yolları ise İstanbul Kahramanmaraş seferi ile biliyoruz.

Yakın da SunExpress İzmir Kahramanmaraş seferi, Kahramanmaraş Antalya seferi planlaması yapmaktadır. İnşallah olur, sahip çıkmamız gerek bunu da peşinen söylemek istiyorum.

Bugün Türkiye de faaliyet gösteren: yerli uçak firması, AnadoluJet, Atlasjet, Borajet Borajet Havayolları, Corendon Havayolları, Free Bird Havayolları Hürkuş Havayolları, İzmir Hava Yolları IZM, MNG Airlines MNG Havayolları, MyCARGO Airlines, Onur Air, Pegasus Airlines, Saga Airlines Saga Hava Taşımacılık, Seabird Airlines , SunExpress, Tailwind Airlines, THY, yani Turkish Airlines Türk Hava Yolları THY, ULS Airlines Cargo

Yukarda isimlerini yazmış olduğumuz hava yolu şirketlerinden her hangi biri veya tamamı yarın Kahramanmaraş hava limanına gele bilir, geldiği zaman ona hizmet verecek olan ise: Kahramanmaraş Hava Limanı İşletme Müdürlüğü yani mal sahibi olan DHMİ ve onun çalışkan Müdürü Kezban Emel Macit ile personelidir.

Önceki gün Van Hacı adaylarını alan Uçak Kahramanmaraş’a iniş yaptı, Kahramanmaraş’ta da 58 hacı adayımızı alarak Kutsal Topraklara doğru yola koyuldu.

Kiralık olan uçağa Kahramanmaraş Hava Limanında yer hizmetlerini DHM personeli verdi. Bu uçak şu veya bu firma değildi buraya gelmedi. Kiralık olduğu için buraya yolcu almaya geldi. Birde dönüşte yolcularını indirecek sonra yoluna devam edecektir

Hava alanı demek: THY veya Özel bir uçak şirketi demek değildir. Yukarda isimlerini yazdığımız özel şirketlerimizin hepsi DHMİ müşterisidir, hizmet isteyen hizmeti alır.

Geliyorum Kahramanmaraş Hava Limanına:

Bugün 400’ün üzerinde personel, 7-24 açık her an uçak inmeye hazır, aynı anda 5 uçak park alanı olan ve hizmet alacak şekilde planlanan Kahramanmaraş Hava Alanı günlük çok rahat 50 uçağa hizmet verecek şekilde inşa edildi.

2 yıldan beri yoğun bir çaba ile özverili çalışması ile Kahramanmaraş Hava Limanı bölgenin en güzel hava limanlarından biri haline getiren Müdürü Kezban Emel Macit, müdür yardımcısı, şefi ve ekibi öz verili bir şekilde çalışıyor ama tabi yukarda yazdığımız gibi. Uçak şirketlerini buraya getirecek olan DHMİ değil, siyasilerimizin, Sanayicimizin girişimleri ile olacak iştir.

DHMİ Kahramanmaraş’a iş yerini açtı müşteri bekliyor, yani terminalini açtık uçak şirketlerini bekliyor.

Kahramanmaraş Hava Limanı: Tüm uçaklara hizmet vermeye hazır.

Kahramanmaraşlı Sabah akşam İstanbul seferi istiyor.

Kahramanmaraş’tan saat 05 00 de İstanbul’a, İstanbul Hava Limanına, sabah Saat 06 00 da Sabiha Gökçen’e sefer istiyor. Bunun karşılığı olarak İstanbul dan gece saat 24 00 veya 01 00 de Kahramanmaraş uçak seferi istiyor.

Ankara Seferlerini 7 gün istiyor.

Kahramanmaraşlı: Cedde, Almanya, İngiltere, Kıbrıs, İzmir, Antalya, seferleri istiyor. DHMİ hizmet vermeye hazır, 7/24 çalışıyor ama alanımıza istenilen saatlerde uçak gelmiyor.

Kahramanmaraşlı yüzde 80 uçak yolcusu: Gaziantep, Hatay, Adana hava alanını kullanıyor, sebebi Kahramanmaraş’a istenilen saatte uçak konmaması.

Sorunu çözecek olan ise: Siyasiler, KMTSO, Sivil Toplum Kuruluşları ve Kahramanmaraşlı iş adamlarımızın duyarlı olması ile çözüle bilecektir.

Kahramanmaraş hava limanını çalışması için günlük en az 15 ayrı yere uçak seferinin yapılması gerekiyor. Bu sebeple Kahramanmaraş’a özel şirketlerin girmesi gerekiyor ki burada iş, görev şehrin sahiplerine düşüyor.

Hava Limanına verdikleri hizmetlerden dolayı Kezban Emel Macit müdürümüze ve müdür yardımcıları ile ekibine teşekkür ederiz.

İyi günler…