Türkiye eski Türkiye değil, dünkü siyaset , bugünkü siyaset değil, Türkiye değişim ve dönüşüm içinde ama çağı yakalayamayan körler var ki ..

     Şöyle geriye dönüp bakıyorum: 1970’lerin Türkiyesi yok

     1980’lerin Türkiyesi de yok..

     1990-2000 binlerin Türkiyesi hiç yok..

     2010 Türkiyesi de yok.. 2017 yılı Türkiyesi de yok , dahasını söyleyim , dün gitti bugün farklı bir Türkiye deyiz..

     Akşam yatıyoruz, sabah yeni bir Türkiye uyanıyoruz.

     Cuma günü Çarşıbaşı camiinde Saçaklızade Vakfının Aşure gününe katıldık, bugün Cumartesi ve o aşure günü bugün yok..

     Sevgili okurlarım: Çağımız çok hızlı değişim gösteriyor..

     Bunun farkında olmayanlar silinip gidiyor..

     Bazı meslekler tarihe karışıyor..

     Bizim çocukluğumuzda : Semercilik, Keçecilik, Demircilik, Kalaycılık, Tenekecilik , Ağaç külekçilik, Kilimcilik, Yemenicilik,  vardı..

     Hayata tenekecide çınarlıkla başlamıştım.

     Bugün tenekecide kalmadı, teneke soba yapanda kalmadı..

     Saraçhane de : çarşı ekmeğinin arasına iki lahmacun dürümü yapar yerdik, şimdi onu yiyen kalmadı..

     Kamyon tekerinin eskisinden yemeni yaparlardı : Camuz derisi ile var mı bugün giyen ? , kundura, düğünden düğüne evlenirken..

     Ağanın kundurasını sil derlerdi..

     Ayağında kundura, ayağında kundura, yar gelir dura dura.. sanmayın İbrahim Tatlıses olduğumu o gün kundura için türkü bile yakmıştık ya bugün ?...

     Namık Kemal sözü olarak derler: “A….S…. Kaldırımı ! Acıttın baldırımı !” derler ya, bilemiyorum bu söz kime ait ama, ayağına taş değen, değişimi görmeyen körler, ayağını kaldırıma çakınca, Tayyip düşmanlığı ve küfürlere başlıyorlar..

     Oysa dünya değişiyor: ABD bir kişi markette saldırmış , 10 kişi ölmüş bilmem ne kadar yaralı var, bu bizim konumuz değil, ama Market dedikleri yer bilemiyorum hava görüntüsüne bakarsak en az 50 dönüm kapalı alan , belki 10 dönüm park ve otoparkı olan, açık yüzme havuzları olan bir alış veriş merkezi ve şehrin dışındı..

     Gördüğüm kadarı ile otoparkı dolu..

     İnsanlar hem alış veriş yapıyor, hem eğleniyor, devası bir tesis..

     Türkiye dönüyorum: Bizde ki Piazza gibi, çok büyük alış veriş merkezleri açılmaya başladı.. Bizdekiler şimdilik şehir içinde , yasal düzenleme yapıyorlar şehir dışına almak için ama öyle sanıyorum yakın zamanda Türkiye de de şehir dışında dev alış veriş merkezleri yapılacaktır..

    Bu ne alaka diyeceksiniz: Bunu şunun için anlattım, dünya değişim içinde, Türkiye değişim içinde , dün ile bugün arasında çok fark var..

    Hatırlayın: Piazza ve Şehirdeki çarşılar oluşmadan önce : Trabzon caddesinde kiraları söylemeyeceğim ama hava parası vermeden dükkan bulamazdın, bugün bir çok kiralık dükkan var..

    Sebebi: Sakarya ayrı bir çarşı oldu. Namık Kemal ayrı bir çarşı oldu, Doğukent ayrı bir çarşı oldu.. Dulkadiroğlu Belediyesi Kamu Külliyesi çevresi şimdi yeni bir çarşı oluyor, Orman Bölge Müdürlüğünden, batıya giderken, o cadde üzeri ayrı bir çarşı oldu.. Tekerek yolu ve Binevler yolu olarak bilinen yukarı iki ayrı çarşı merkezi oldu.. Mağaralı ise ayrı bir çarşı ve bunun üzerine AVM de eklenince Trabzon caddesi cazibesini kaybetti.

     Yeter mi ? : Yetmez, Bir süre sonra Kamu kurumları Doğukent ‘e taşınacak, Onikişubat Belediyesi kendi yerine taşınacak kaymakamlıklar taşınacak şehir merkezi tamamen boşalacaktır..

     Bunu iyi görüp algılayamıyorsak, bakar körsek, iş yok diye bağırmamızın bir faydası olmayacaktır..

     Bu örnek gibi: Çağ değişim çağı, her şey değişiyor bir çok meslek ölüyor maalesef ki bunu göremiyoruz, farkında olamıyoruz..

     Neyse herkes kendine bir baksın !..

     Bizden söylemesi..

     İyi günler..