Dulkadiroğlu Belediyesi , yanı başımızdaki Dede zade Sokak da sokak ve cepe çalışmasına başladı..

İlk kazma vurulduğu gün bir çok eleştiri alınmıştı.. Ancak bugün roma sütunlarının dikilmeye başlaması ile güzel olacağı ortaya çıktı..

Bugün projenin görsel olarak hangi şekli alacağını tahmin edemiyoruz ama ortaya hoş bir görüntü çıkacağı muhakkak..

Yapılan her güzellik : Güzelliktir..

Güzele kötü olmuş demek: insafsızlık olur !

Belediyelerimiz : ilimize kendi bilgileri doğrultusunda hizmet vermeye çalışıyorlar.. her yiğidin bir yoğurt yiyiş vardır..

Bugün 27 Nisan 2016 olup, bu yazımı saklayın sizlerle 10 yıl sonra yani 27 Nisan 2026 yılında görüşmek istiyorum..

Allah kime ne kadar ömür verdi bilinmez !.. o günlere çıkarımıyız bilemiyorum.. ancak ben öldükten sonra beni çok arayacakları muhakkak diyorum..

Beton elementlerinin belli bir ömrü var, ikincisi çağımız hızla değişiyor ve dün böyle güzel değimiz projelere yarın çok kötü diye biliyoruz.

Daha öncede yazdım: Kıbrıs meydanı, Bahçilevler Camii, yıkılan Emniyet Müdürlüğü, Azerbaycan bulvarından Kıbrıs meydanına ada içinde kentsel dönüşüm yapılması şarttır..

1982 yıllarda Trabzon caddesi üzerinde bir apartman dairesi olan şehrin en zengin kişisi idi.. bugün ise dairelerin hiçbir ekonomik değeri yoktur..

Burada evini satan yukarı bölgeye gidiyor..

Akşam saat 20 00 dan sonra bu bölge ölür şehir oluyor..

Oysa : Burası için kentsel dönüşüm planlanmalı..

Burada bulunan daire ve iş yerlerini 10 blok da toplamalı adanın tamamını altını kapalı otopark hemde birkaç kat otopark olarak planlanmalı.. sonuç olarak burası Kahramanmaraş’ın yeniden bir cazibe merkezi konumuna gelmelidir..

Bir dostum çalışma yaptı: dikilecek 10 kula, otopark, Avm, otopark yeşil alanlar ve bugün dede zade sokaktaki gibi çalışmalarla burası turizm ve alış veriş merkezi olacaktır..

Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız Sayın Necati Okay’a sesleniyorum.. “ tamam Dede Zade Sokakğı yaptınız başka yeri yapmayın, bu ada için kentsel dönüşüm projesi hazırlayın..

Bugünden sonra inşaat ruhsatı da vermeyin ve Kentsel Dönüşüm için belediye olarak buraya bir proje yaptırınız..!

Dulkadiroğlu Belediyesi kentsel dönüşüm alt yapısını hazırlaması halinde Türkiye deki büyük şirketler burayı alıp yıkıp yapmak için bir birleri ile yarışacaktır..

Söz konusu dostumuz: Büyük inşaat şirketleri ile görüşme yaptı.. Ada Bazında tek tapuya düşerse : Kat ve Dükkan karşılığı yüzde 50 ile alacak olan var.. Böyle bir proje ile Dulkadiroğlu Belediyesi kasasını para ile dolduracaktır..

Dairesi olan daire, dükkanı olan dükkan, oteli olana otel verilecek şekilde proje hazırlandığında Kahramanmaraş’ın iş ve cazibe merkezi ortaya çıkacaktır..

Aksi halde bugün bu sokaklara harcadığınız paranın ekonomik ömrü 10 yıl bile sürmeyecektir..

Bugün bunu yapma yerine Ada bazında kaç metre kaç daire var, kaç iş yeri var bunun bir envanterini çıkararak Kentsel Dönüşüm Alt yapı çalışmasını yapmak çok daha mantıklı olacaktır..

Bahçelievler – İsmetpaşa bölgesindeki tüm sokakları böyle yapsak bile burası her geçen gün ekonomik değerini kayıp etmektedir..

Bugün bedavadan daha ucuza daire alabilir , iş hanlarında ise çok ucuza büro satın alabilirsiniz ve son sahibi de siz olursunuz..!

Bütün bunları göz önüne alarak: Bölgede yapılacak olan sokak iyileştirmesi değil, kentsel dönüşüm projesi yapmaktır..

İstanbul da örnekleri olduğu gibi 10 kule diksek, kapalı otoparkı, yeşil alanları yürüme yerleri, AVM merkezleri ve lüks ofisler yapılsa Kahramanmaraş merkezine katma değer katacağı gibi Dulkadiroğlu ilçemize ayrıcalık katacaktır..

Bugün söylüyorum, bu yapılan iş 10 yıl gitmeyecektir..

Buradaki binalar çürük, kentsel dönüşüm yapılmak zorundadır..

Sokak güzelleştirmesine harcadığımız para ile kentsel dönüşümün alt yapısını kuralım, sonra buralarına çok talipli çıkacaktır..

Bizden söylemesi..

Karar Sayın Necati Okay’ın , tüm iş atacağı cesur adımlara bağlı !..

İyi günler..