Sevgili Okuyucular, adına ister terör diyelim, ister Kürt sorunu diyelim, ülkemizde 30 yıldır devam eden, kanlı bir çatışma var, çok önemli bir sorun var.

Ülkemiz tüm eforunu bu uğurda harcamakta. Ülkemiz ne zaman ayağa kalkma eğilim içinde olsa, içeride ve dışarıda güçlü olduğu imajı hissedilmeye başlansa, terör olayları artmaya başlıyor.

Ne yapmalıda bu terör belası bitmeli, bitirilmeli. Sivil ve siyasi girişimler bu sorunları yani terör meselesini çözmek için yeter mi?

Ülke yönetiliyor ama siyaset tıkandı.

Ana muhalefet CHP’nin aydınlarla yaptığı toplantı, toplum  Sözde Kürt ve terör meselesinin çözümü konusunda umutlu mu? Ülkede siyaset tıkanmış durumda. Bu tıkanıklığın biran önce aşılması önem taşımaktadır.

CHP Lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bu konularda elle tutulur, gözle görülür bir çaba sergilemekte. Kılıçdaroğlu’nun bu çabasına başta iktidar olmak üzere, ülkesini seven tüm kesimler destek olmalı.

İktidar var ama siyaset tıkandı. Bu tıkanıklığın biran önce açılması gerekmektedir.Tüm kesimler bu konunun çözümü için elini taşın altına koyması artık kaçınılmazdır.

Terör ve Kürt meselesini çözmek için diyalog ne kadar etkili olur? Bu durumda Barışçı siyaset yapanların elini güçlendirmek mi? gerekir.

Bize dost, yine biziz.

Ülkemizin dostundan çok düşmanı var. Bu durumu yediden yetmişimiz hepimiz bilmekteyiz. Bu durum ortada iken neden, dışarıdaki düşmanlarımıza karşı birlik ve beraberlik içerisinde olmuyoruz ”milli” bir duruş sergilemiyoruz.

Beyler, bir birimizle düşmanca tutum içerisinde olmayalım, bizler kardeşiz, et tırnaktan ayrılmaz, yapmayınız etmeyiniz düşman olmamız için hiçbir neden yok, dost Olmamız için çok neden var.

İşin aslı şu sanırım. Bu işi dövüşerek değil, konuşarak çözmeliyiz.

 

AĞLAMASIN:

Ağlamasın artık analar, bacılar.

Bitsin artık çekilen bunca acılar.

Gündüz olsun karanlık geceler.

Ağlamasın analar, bacılar.

 

İktidar, muhalefet birlik olsun.

Yeter artık ülkemde dirlik olsun.

Ülkem de düşmanlık bitsin, dostluk gelsin.

Ağlamasın analar, bacılar.

 

Karakoç ister ülkesinde kavga bitsin.

İçimizdeki düşman çıkıp gitsin.

Söndürülen ocaklar yeniden tütsün.

Ağlamasın analar, bacılar.